marți, martie 21, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticole🎥 Business Spotlight – Flux de știri și anunțuri business, Revista Presei,...

🎥 Business Spotlight – Flux de știri și anunțuri business, Revista Presei, 26 august

astazi vorbim despre:

  • calendarul viitoarelor apeluri de proiecte;
  • Plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul Programului IMM Invest Plus
  • Banca Comerciala Romana – produse de creditare pentru programele de finantare nerambursabila Start-Up Nation, IMM Invest, IMM Prod, Rural Invest și Garant Construct;
  • Paritatea LEU DOLAR;
  • Banca Centrală Europeană si schimbările climatice;
  • franciza ca idee de afacere;
  • Noutati de la companii: Clinicile Dentare Dr. Leahu

Proiecte de finanțare

Calendarul viitoarelor apeluri de proiecte lansate prin Programul Operaţional Competitivitate (POC) 2014-2020 și Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)

Continuăm să aducem vești bune din lumea proiectelor de finanțare.

În ultima ședință de Guvern a fost aprobat calendarului viitoarelor apeluri de proiecte lansate prin Programul Operaţional Competitivitate (POC) 2014-2020 și Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Sunt măsuri cu o alocare totală de 1,7 miliarde de euro.

Măsurile vizează; eficiența energetică pentru IMM-uri și întreprinderi mari; eficiența energetică pentru autorități locale și spitale mai sigure în România.

Detalii despre proiecte și calendarul apelurilor îl găsiți pe Revista Patronatului Român

AGERPRES INFORMEAZA:

Plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul Programului IMM Invest Plus a fost crescut de la 7,5 miliarde de lei la 17,75 miliarde de lei, printr-o ordonanţă aprobată vineri de Guvern, a anunţat, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Se îmbunătăţeşte funcţionarea acestui program cu un plafon total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de stat care creşte de la 7,5 miliarde de lei la 17,75 miliarde de lei. De asemenea, numărul beneficiarilor acestei scheme va creşte de la 10.704 la 24.786”, a declarat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, prin noile măsuri, întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie sunt incluse în categoria beneficiarilor eligibili în cadrul subprogramelor Garant Construct şi Innovation.

BCR  se alătură Start-Up Nation 2022

Banca Comercială Română (BCR) participă la programul Start-Up Nation, titrează publicația revistabiz.ro

Banca oferă două tipuri de credite pentru antreprenorii care doresc să aplice pentru programul de finanțare:  Creditul de prefinanțare Start-up Nation și Creditul pentru co-finanțarea proiectelor selectate în cadrul Start-up Nation. 

Programul Start-Up Nation oferă finanțări nerambusabile de până la 200.000 de lei pentru proiectele antreprenorilor români.

Detalii despre cele două soluții de creditare găsiți pe Revistabiz.ro.

Banking News:

BCR ÎNREGISTREAZĂ O CREȘTERE DE 80% PENTRU CREDITELE APROBATE ÎN CADRUL PROGRAMELOR GUVERNAMENTALE DEDICATE IMM-URILOR, CU FINANȚĂRI DE APROAPE 1,4 MILIARDE DE LEI. IMM PROD DEȚINE O PONDERE DE 30% DIN STOCUL DE FINANȚĂRI GARANTATE DE STAT ACORDATE DE BANCĂ

“Banca Comercială Română a aprobat 1.654 de finanțări, în valoare totală de aproape 1,4 miliarde lei, prin intermediul programelor dedicate întreprinderilor mici și mijlocii, care beneficiază de garanția statului și care au fost operaționale în 2022 (IMM Invest, IMM Prod, Rural Invest și Garant Construct). BCR a înregistrat o creștere de 80% a stocului de finanțări cu garanții guvernamentale, comparativ cu primul semestru din 2021, când au fost înregistrate 589 de tranzacții în valoare de 770 miliarde de lei.” – se arata in articol din bankingnews.ro

Domeniul bancar și valutar

Paritatea LEU DOLAR LA COTE MAXIME

Ziarul FInanciar informează că paritate leu – dolar crește, în timp ce cotația leu – Euro scade.  Astfel, paritatea pentru moneda americană depășește 4.9 lei și atinge un maxim istoric. Mai multe informații, precum și efectele asupra economiei românești le găsiți in Ziarul Financiar

Banca Centrală Europeana trebuie să țină cont de schimbările climatice când ia decizii

Aflăm din Agerpres că

Preşedintele BCE, Christine Lagarde, a afirmat într-un interviu pentru Madame Figaro că Banca Centrală Europeană trebuie să ţină cont de schimbările climatice când ia decizii deoarece au un impact clar, în special asupra inflaţiei.

În urmă cu un an, BCE şi-a prezentat aşteptările cu privire la riscurile climatice, însă, până acum, băncile le-au adaptat cu încetineală şi instituţia de la Frankfurt a făcut în mod repetat apeluri către acestea să urgenteze ritmul.

Mai multe detalii despre afirmațiile președintelui BCE le aflați în agerpres.ro.

Idei de afaceri

Wall- Street scrie despre „10 idei de francize pentru antreprenori”

Antreprenorii care aleg să dezvolte o afacere  în regim de franciză aleg să meargă la sigur, lucrând pentru un brand cunoscut.

Pentru aceasta au nevoie să plătească taxe de franciză, au nevoie de investiții inițiale și cheltuieli de marketing.

Wall- Street.ro a făcut o selecție a 10 francize din domeniile food, retail și bijuterii, detaliind costurile francizei, invetițiile inițiale și unde există deja afaceri dezvoltate.

Și, din nou, franciza ca idee de afacere. O nouă franciză promițătoare pe piața românească

Comapania grecească Mall Holding Ltd  intră pe piața românească și are în plan să deschidă o rețea de 200 de magazine în următorii 5 ani, scrie Profit.ro.

Mall Holding este primul din lume care a creat un magazin complet automatizat, prin conceptul i-Mall Micro Market.

Detalii despre concept și franciză găsiți pe site-ul publicației Profit.ro

Clinicile Dentare Dr. Leahu au inaugurat pe data de 24 august 2022 cel de-al nouăsprezecelea centru stomatologic din rețea, în București, în urma unei investiții de 800.000 de euro.

Clinica se situează în Piața Alba-Iulia și e a doua ca mărime dintre cele opt clinici stomatologice ale rețelei din capitală. Spațiul are 740 de metri pătrați și găzduiește douăsprezece cabinete, bloc operator, radiologie și zonă dedicată serviciilor pentru copii, care integrează tehnologia de tip gamification, conform conceptului “Academia Spațială” Dr. Leahu.

“Ne pregătim pentru un aflux de pacienți cu cazuri simple și investim în cât mai multe cabinete care să le trateze și continuăm să facem și lobby pentru decontarea serviciilor de către Stat sau angajator, prin abonamentele stomatologice. Mutăm accentul de pe tratare pe prevenție în modelul de business, fiindcă peste jumătate dintre copiii și tinerii sub 17 ani nu accesează tratamentul recomandat de stomatolog și se văd consecințele în viața de adult, când în cele mai multe cazuri se impun implanturile dentare.  Chiar dacă am construit rețeaua cu cea mai mare experiență în tratarea cazurilor complexe, credem că leadership-ul de industrie se manifestă și în sensul investițiilor în tratamentele cazurilor necostisitoare, dar care asigură sănătatea dentară pe termen lung.”, declară Dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu. […]

Cel mai recent studiu Kantar, comandat de Clinicile Dentare Dr. Leahu au confirmat pentru al patrulea an la rând că o treime din părinți nu-și duc nici acum copiii la dentist, majoritatea din cauza lipsei banilor. Nici cei care își duc, totuși, micuții la stomatolog nu respectă opinia specialistului: 57% dintre serviciile stomatologice necesare copiilor nu au fost accesate de părinți. Diferența cea mai mare apare în rândul tratamentelor cu aparate dentare (77,69%), sigilări (65,55%) și obturații dentare (61,30%).

Sursa: agerpres.ro

Daca firma ta are comunicări sau anunțuri pentru mediul de business ne poți trimite informațiile aici.

***   ***   ***

📌 solicita oferta de promovare in emisiunea Business Spotlight!
👉 vezi mai multe:
🎥 Canal youtube: https://www.youtube.com/channel/UCvr8ay-pPn3OJGTxr0p5Vgw/videos
📽 Playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLlqL8gq8M1fsIG-mYUOqUzjAmUBDC6m3m

* * *

📨 email: redactia@revistapatronatuluiroman.ro
📞 contact: +4075 – 422 – 8854


Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/

🟥 Prima ședință de tranzacționare a săptămânii la BVB se încheie...

Cea mai mare scădere, de 1,42%, a fost înregistrată de BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de...

🟩 Indicii bursieri la închiderea ultimei ședințe de tranzacționare a săptămânii...

Cea mai mare creștere, de 0,43%, a fost înregistrată de BET AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO Indicele de referință...

🟥 Indicii bursieri la închiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de...

Cea mai mare scădere, de 0,43%, a fost înregistrată de BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) Indicele de referință al pieței...

Revista presei: Credit Suisse – una dintre cele mai mari instituții...

Criza financiară din 2008 a pornit de la falimentul unei bănci. La acea dată, falimentul băncii a trecut aproape neobservat pentru media din România. Chiar...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,749FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img