marți, martie 5, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaRecalificarea forței de muncă din județul Gorj, o prioritate în procesul de...

Recalificarea forței de muncă din județul Gorj, o prioritate în procesul de tranziție justă

Pregătirea tinerelor generații de angajați, împreună cu programele de reconversie profesională pentru populația adultă axate pe domenii aflate în strânsă legătură cu procesul de tranziție energetică sunt direcții prioritare ale tuturor reprezentanților din structurile autorităților locale prezenți vineri, 9 iunie, la evenimentul  “De la cărbune la economia verde: Strategii de recalificare pentru o tranziție justă în județul Gorj”, organizat de asociația Pur și Simplu Verde cu sprijinul Consiliul Județean Gorj.

“Tranziția energetică reprezintă un proces esențial pentru a ne adapta la provocările schimbărilor climatice și pentru a construi o economie durabilă. Este important să ghidăm pregatirea forței de muncă către domenii viitoare, cum ar fi industria automobilelor electrice, inteligența artificială, energia regenerabilă și multe altele. Prin atragerea de investitori importanți în aceste domenii și prin formarea lucrătorilor într-una sau două direcții specifice, putem crea un mediu propice pentru inovație și dezvoltare economică sustenabilă.”, a spus Ioana Petrescu, președinte Pur și Simplu Verde.

Evenimentul a adus alături specialiști ai Consiliului Județean, AJOFM Gorj, Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, primari și experți internaționali, care, vreme de 2 ore au dezbătut pe marginea direcțiilor de acțiune care ar putea contribui pozitiv la recalificarea forței de muncă din județ pentru a înlesni diversificarea mixului energetic pe termen mediu și lung.

“Îmi doresc să fructificăm fiecare euro din cele 537 de milioane alocate județului nostru prin Fondul pentru o Tranziție Justă. Ca să putem face acest lucru vrem să avem proiecte bine gândite, să colaborăm cât mai strâns cu structurile centrale, de la care așteptăm direcțiile de acțiune, dar un partener cheie în implementare va fi ADR Sud-Vest Oltenia și dumneavoastră, cei prezenți astăzi aici”, a spus în deschiderea lucrărilor Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Reorientarea către industrii în plină dezvoltare a tehnologiilor verzi este un alt element esențial în construirea strategiei de ocupare a forței de muncă gorjeană.

“Unul dintre aspectele-cheie ale digitalizării în domeniul energiei verzi este utilizarea inteligenței artificiale și a analizei datelor pentru a optimiza procesele energetice și a prevedea modelele de consum. Prin colectarea și analizarea datelor referitoare la producția și consumul de energie, putem identifica eficiențele și ineficiențele și putem lua măsuri pentru a le îmbunătăți. Acest lucru ne permite să utilizăm resursele într-un mod mai sustenabil și să reducem emisiile de gaze cu efect de seră.”, a specificat Radu Puchiu, expert în digitalizare, Pur și Simplu Verde.

“De la cărbune la economia verde: Strategii de recalificare pentru o tranziție justă în județul Gorj” a fost selectat ca eveniment partener al Săptămânii Verzi a Uniunii Europene 2023.


Parteneriat strategic între Centrul de Limbi Străine A_BEST, din București, România,...

Centrul de Limbi Străine A_BEST, din București, România, și AC LANGUAGE SCHOOL, din SUA, Texas, anunță un parteneriat inovator, cu scopul de a oferi...

Consiliul Patronatelor ESG din România militează pentru implementarea voluntară a principiilor...

CPESGR invită autoritățile publice, toate organizațiile patronale și alte părți interesate la o consultare amplă privind noul standard de raportare voluntară a implementării...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro