miercuri, februarie 21, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleProgrese în proiecte de 765 milioane euro pentru apă potabilă și canalizare,...

Progrese în proiecte de 765 milioane euro pentru apă potabilă și canalizare, în mai multe județe din țară

Cristian Roman, secretarul de stat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, împreună cu Andrei Chivu, directorul Direcției de Monitorizare din cadrul Direcției Generale Programe Europene Infrastructură Mare, au participat la o ședință de lucru alături de coordonatorii direcțiilor regionale din Cluj și Sibiu.

Motivul întâlnirii a fost urmărirea modului în care sunt implementate proiectele de apă și canalizare din județele Cluj, Sălaj, Sibiu și Brașov, în valoare de 765 milioane euro, echivalentul a 3,7 miliarde lei românești.

Proiectele ce fac parte din acest sector înregistrează progrese, fiind deja create premisele pentru o absorbție maximă a fondurilor europene pentru exercițiul financiar din perioada 2014-2020.

În cadrul întâlnirii s-a anunțat începerea lucrărilor la unul din cele 17 contracte pe care SC APĂ CANAL SIBIU le va derula în cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov”. Valoarea totală a proiectului este de 1.099.064.346 lei.

Contractul în cauză este Contractul de lucrări nr. 1 – „Reabilitare rețea magistrală apă potabilă Calea Dumbrăvii în Municipiul Sibiu”, cu o valoare de 4.695.549 lei, proiect care trebuie să fie finalizat în 6 luni. Obiectivul general al contractului de lucrări constă în reabilitarea rețelei de distribuție și transport apă potabilă de pe strada Calea Dumbrăvii pe tronsonul cuprins între străzile Ludoș și Siretului din mun. Sibiu, în lungime totală de 1.288 m.

Pentru a accelera aprobarea proiectelor majore, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și Guvernul României au adoptat recent o decizie importantă și anume, pe data de 11 august, a fost aprobat un memorandum propus de MIPE privind măsuri de flexibilizare a procesului de aprobare a proiectelor majore din domeniul de apă și apă uzată.

Această inițiativă permite posibilitatea de semnare, într-o primă fază, a contractelor de finanțare, pentru 14 proiecte majore de investiții în infrastructura de apă și apă uzată, cu o valoare de circa 3,17 miliarde euro, cu includerea unor clauze rezolutorii care permit demararea rapidă a implementării proiectelor prin inițierea procedurilor de achiziție publică.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene,

Comunicate de Presă

 

Daniela ALB – cum să îmbini cinci business-uri total diferite, într-un...

Iubesc antreprenoriatul pentru că este versatil și îți dă ocazia să te reinventezi, de fiecare dată Mama a două fete și antreprenor, Daniela este omul...

Reprezentativitatea pieței de capital din România în indicii MSCI crește odată...

Acțiunile altor patru companii listate la Bursa de Valori București (BVB) vor fi incluse în indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI (Investable...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro