joi, noiembrie 21, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticolePiața imobiliară în România – „Cât mai pot crește prețurile la imobiliare?”...

Piața imobiliară în România – „Cât mai pot crește prețurile la imobiliare?” cu Andrei Botiș și Cezar Armașu

Emisiunea „Consultanța în afaceri” a fost în direct la Canal 33 cu Radu Ciofu, alături de invitații Andrei Botiș, Președinte Romania Green Building Council și Cezar Armașu, Director Revista Patronatului Român. Tema discuției a fost despre cât mai pot crește prețurile la imobiliare?

Prima întrebare adresată lui Andrei Botiș a fost cu privire la conflictul dintre Rusia – Ucraina, cum anume influențează piața imobiliară din România și care sunt efectele acestei influențe.

„Categoric da, e în bine pentru noi, când spun pentru noi, mă refer în mod special la piața imobiliară din România, iar în ceea ce privește piața imobiliară în general, atunci când apare cerere în piață cresc prețurile indiferent că discutăm despre vânzare sau despre închirieri, iar în acest caz particular România are mult de profitat de pe urma acestui conflict fiindcă, cel puțin la început, în primul val, a existat un influx de multe persoane în România care au poposit mai mult sau mai puțin și care chiar încă mai poposesc pe teritoriul nostru.”

Cezar Armașu a precizat că posibilitatea băncilor de a crește volumul creditelor este un fenomen real în țara noastră, iar piața de creditare are mare potențial de creștere. Cu toate astea, există influențe semnificative care oferă indicii cu privire la o eventuală scădere a cererii, a adăugat acesta.

„În mediul de afaceri, antreprenorii sunt mai rezervați cu privire la investițiile pe care le fac în acest an, statisticile arată asta chiar înainte de războiul de la granițele noastre, iar evenimentele care s-au întâmplat în toată perioada asta care ne arată o volatilitate foarte mare, deci deciziile vedem și noi sunt aproape incredibile. Ce se întâmpla acolo a pus mai multă presiune pe a fi rezervat în investiții. Ceea ce s-a întâmplat cu Ucraina, cred eu că a stimulat foarte mult investițiile în energie verde, adică dacă era o preocupare și înainte, mulți au văzut această oportunitate atât pentru locuințe cat și pentru imobilele destinate activităților comerciale. Acum această preocupare e din ce în ce mai mare și văzută cu ochi foarte buni, înțeleg că sunt și programe guvernamentale care urmează să finanțeze astfel de investiții, dar oricum erau în atenție.”

Întrebați dacă există riscuri în cazul investirii unor sume prea mari în imobiliare la bursă, invitații au spus că acest risc nu ar avea cum să apară în momentul actual. “Nu avem un over supply, adică nu avem imobile construite peste cerere.”

În ceea ce privește imobilele vechi, apartamentele din perioada comunistă, motivul creșterii prețurilor și la această categorie este dictată tot de cerere.

„Creșterea prețurilor nu este dată de creșterea prețului materialelor de construcții, este dată de cerere; pentru că există cerere, oameni investesc în imobile, investesc în imobile noi, investesc în imobile vechi, dacă cererea este constantă cel puțin, dacă nu în creștere, nu este niciun motiv ca un vânzător să scadă prețul la imobil.”

NAI Romania: Creșterea numărului de investitori români în Dubai crește expunerea...

Dubaiul se află pe locul al doilea între cele mai puțin riscante piețe imobiliare din lume, având un risc de numai 0,16%, după...

🎥 Evaluare imobiliara, evaluare de business. Tendințe în piață imobiliară.

Am vorbit despre antreprenoriat în domeniul imobiliar și în domeniul evaluărilor imobiliare și de business, despre evotutiile din domeniul imobiliar în contextul crizelor mai...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,885FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro