vineri, decembrie 1, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaOportunități de investiții în Columbia pentru mediul de afaceri românesc

Oportunități de investiții în Columbia pentru mediul de afaceri românesc

Bogota, 02 Martie 2023: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, împreună cu o delegaţie a oamenilor de afaceri formată din reprezentanții celor mai puternice companii românești cu potențial în activitatea de import-export în America de Sud, a participat la o întâlnire de lucru cu ministrul adjunct pentru comerț exterior, industrie și turism din Columbia, dl. Luis Felipe Quintero Suárez, cu scopul de a identifica domeniile investiționale de interes comun pentru cele două state.
Întrevederea a fost mediată de către Ambasada României la Bogota, instituție care a acordat sprijin total delegației României pe tot parcursul misiunii economice din Columbia.
„Între România și Columbia există, în mod cert, o serie de similitudini pe plan economic care reușesc să apropie comunitățile de afaceri din cele două state. Există preocupări comune în ceea ce privește modernizarea industrială, digitalizarea și implementarea sustenabilității în economie. În Columbia, domeniul energetic beneficiază de o politică aparte, așa cum se întâmplă de altfel și în Europa și, evident, în România. În afară de acest domeniu, am identificat puncte comune în ceea ce privește investițiile în transporturi, mai ales cel feroviar și naval. De asemenea, am transmis mesajul primit de la Ministerul Apărării din Columbia cu privire la posibilitatea unei colaborări în acest domeniu”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.
„Consider că am avut o întrevedere extrem de utilă atât cu conducerea CCIR, cât și cu oamenii de afaceri din România care fac parte din această delegație pentru că am reușit să creionăm un plan investițional de care pot beneficia ambele state. În mod evident, domeniul energetic reprezintă o prioritate atât pentru Columbia cât și pentru România și, în acest sens, trebuie să stabilim împreună etapele care să ducă la concretizarea colaborării în acest domeniu. În perioada următoare, vom stabili la nivel de minister toate detaliile premergătoare organizării unei misiuni economice columbiene la București, bazându-ne, evident, pe sprijinul CCIR”, a declarat ministrul adjunct pentru comerț exterior, industrie și turism din Columbia, dl. Luis Felipe Quintero Suárez.

Experiența MabIT la GoTech World 2023: Inovații și Strategii Omnichannel în...

În perioada 8-9 noiembrie 2023, echipa MabIT a participat la GoTech World, desfășurat la Romexpo București. Evenimentul a reprezentat o platformă esențială pentru învățare,...

Ministrul Mircea Fechet a participat la evenimentul de lansare a Sistemului...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat astăzi la evenimentul de lansare a Sistemului Garanție-Returnare (SGR), care a avut loc la un...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente