miercuri, iulie 24, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaO nouă emisiune de obligațiuni Bittnet Systems a intrat la tranzacționare la...

O nouă emisiune de obligațiuni Bittnet Systems a intrat la tranzacționare la Bursa de Valori București

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), prima companie din sectorul IT listata pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a listat vineri, 2 februarie 2024, o noua emisiune de obligatiuni la bursa, in valoare de 10 milioane de lei.

Instrumentele nou emise de Bittnet se vor tranzactiona pe Piata Reglementata a BVB, sub simbolul BNET28. Alaturi de emisiunea de obligatiuni listata astazi, Bittnet mai are listate inca doua emisiuni de obligatiuni la BVB denominate in euro si moneda nationala (simboluri: BNET26E si BNET27A). Cele trei emisiuni de obligatiuni au o valoare cumulata de aproximativ 25 milioane lei.

Emisiunea de obligatiuni a fost realizata in urma unei oferte publice de vânzare desfasurata in perioada 27 noiembrie – 12 decembrie 2023. Bittnet Systems a emis 100.000 de obligatiuni corporative, negarantate, denominate in lei, cu valoare nominala de 100 lei, maturitate de 4 ani si 6 luni si scadenta pe 15 iunie 2028. Similar cu mecanismul ofertei precedente BNET27A si pentru oferta de obligatiuni BNET28, investitorii au putut subscrie in interval de pret, intre 94 si 106 lei, similar cu mecanismul de price discovery de la ofertele de actiuni, iar Emitentul a decis inchiderea ofertei la pretul egal cu valoarea sa nominala.

Rata dobânzii este fixa, de 9,6% pe an, platibila trimestrial prin Depozitarul Central. Fondurile vor fi utilizate pentru asigurarea nevoilor generale de finantare ale grupului.

Având in vedere interesul semnificativ aratat de investitori pentru acesta oferta prin subscrierea sa in proportie de 180%, avem in plan continuarea seriei noastre de obligatiuni prin acelasi mecanism. In consecinta, in functie de obtinerea aprobarilor necesare specifice ofertelor publice, ne propunem sa lansam o noua emisiune de obligatiuni in primul trimestru al anului 2024 in conditii similare cu cea pe care o listam astazi”, a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet.

“Bittnet Systems a fost prima companie din sectorul IT listata la Bursa de Valori Bucuresti in anul 2015, iar in ultimii noua ani a devenit emitentul care a accesat periodic instrumentele de finantare pe care piata de capital din România le pune la dispozitie pentru dezvoltare, cresterea vizibilitatii si extindere. De la o capitalizare de 8 milioane de lei la debutul tranzactionarii, Bittnet Systems are astazi o evaluare din partea investitorilor de 174 milioane de lei, iar actiunile sale sunt incluse in indicii FTSE Global Micro Cap ai furnizorului international de indici FTSE Russell”, a declarat Adrian Tanase, Director General al Bursei de Valori Bucuresti.

Emisiunea de obligatiuni listata astazi la Bursa de Valori a fost realizata prin intermediul BRK Financial Group.

Realizam alaturi de Bittnet a 3-a emisiune de obligatiuni, prin plasament privat sau prin oferta publica, denominate in Euro sau RON si de o valoare nominala echivalenta in lei, de aproximativ 25 milioane lei. Totodata este a 3-a emisiune pe care, impreuna cu Bittnet, o listam pe piata secundara in ultimele 12 luni. Daca ne uitam pe volumele de tranzactionare ale emisiunilor precedente deja listate, BNET26E si BNET27A, observam o lichiditate semnificativa a celor doua instrumente. Este un semn ca investitorii sunt interesati de asemenea instrumente financiare, chiar si dupa oferta initiala”, a declarat Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group.

Bittnet Systems a realizat in anul 2020 transferul pe Piata Reglementata a BVB, fiind primul emitent din sectorul IT prezent pe segmentul principal al bursei. In prezent, actiunile companiei Bittnet Systems sunt incluse in indicii FTSE Global Micro Cap ai furnizorului international de indici, FTSE Russell.

Emisiunea de obligatiuni care se va tranzactiona incepând de astazi, 2 februarie, la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul bursier BNET28, este a opta de la listare si pâna in prezent pentru companie. Dintre acestea, trei se afla la tranzactionare, celelalte fie fiind rascumparate anticipat, fie rambursate la maturitate.

Despre Bittnet:
Bittnet group (simbol de tranzactionare actiuni: BNET) este o cel mai dinamic grup de tehnologie din România, fiind primul grup de companii IT românesc listat pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), inclus in indicii BET-XT, BET-BK, BETPlus, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, dar si FTSE Russel Micro-Cap si MSCI Frontier IMI. Bittnet functioneaza ca un integrator de servicii si solutii IT&C si este un lider in domeniul formarii profesionale in IT din România. Structura grupului este organizata in patru piloni principali de activitate: Educatie, Digital& Infrastructura, Securitate cibernetica si Aplicatii de business si software.

Despre Bursa de Valori Bucuresti:
BVB, institutie fundamentala a pietei de capital, este singurul operator de piete de valori mobiliare din România. BVB, companie listata pe propria piata din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde si Depozitarul Central, institutia responsabila pentru operatiunile de registru si decontare in România, iar in octombrie 2019 a luat fiinta contrapartea centrala CCP.RO, institutie care va prelua functia de compensare a tranzactiilor cu valori mobiliare in România si care va contribui la relansarea pietei de produse derivate.

BVB administreaza doua piete distincte, Piata Reglementata si Sistemul Multilateral de Tranzactionare, pe care sunt listate o varietate de instrumente financiare precum actiuni, obligatiuni, unitati de fond, certificate, produse structurate, drepturi de preferinta.

La finalul anului 2023, pe ambele piete ale BVB erau listate 371 de companii cu o capitalizare care a depasit 300 de miliarde de lei, cel mai mare nivel din istorie. Indicele principal al pietei, BET, a incheiat anul 2023 cu un avans de aproape 32% si indicele BET-TR cu un avans de aproape 40% fata de inceputul lui 2023.

Lichiditatea medie zilnica in anul 2023, pentru toate instrumentele financiare, a fost de 154 milioane de lei, o crestere cu 60% fata de anul precedent si o valoare record. O valoare record in anul 2023 a inregistrat si numarul investitorilor de retail care a ajuns la 168,000 la final de septembrie. Dinamica ultimilor ani demonstreaza ca BVB poate sustine necesarul de capital pentru antreprenori si institutii ale statului.

Eforturile BVB si ale stakeholderilor sai de modernizare si dezvoltare a pietei de capital din România au fost recunoscute prin promovarea la statutul de Piata Emergenta de catre furnizorul global de indici FTSE Russell, in anul 2020. La finalul lunii octombrie 2023, 13 companii românesti erau incluse in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente. Mai multe informatii pe www.bvb.ro.


Bursa de Valori București anunță cele 50 de companii semifinaliste ale...

Cele 50 de companii semifinaliste ale programului au fost selectate de membrii Comitetului de Nominalizare BVB Arena. În perioada 8 - 31...

Topul acțiunilor din T2: Investitorii individuali sunt în căutarea marilor câștigători...

Nvidia urcă de pe locul 4 pe locul 2 pe lista celor mai populare acțiuni în rândul utilizatorilor eToro la nivel global În...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,917FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro