vineri, iulie 19, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleFirmele chineze care oferă ajutor Rusiei ar putea să nu mai aibă...

Firmele chineze care oferă ajutor Rusiei ar putea să nu mai aibă acces la echipamente americane

Companiile chineze care nu respectă restricțiile împuse de câtre America împotriva exporturilor în Rusia, ar putea fi private de echipamentele și software-uri americane de care au nevoie pentru a-și realiza produsele, a declarat secretarul american al Comerțului, Gina Raimondo, pentru New York Times.

Washingtonul amenință că va crea o listă neagră a comerțului pe care va trece companiile chineze dacă acestea nu vor respecta noile restricții de export impuse, spune Reuters.

Numeroase sancțiuni și controale ample asupra exporturilor au fost emise atât de către Statele Unite, cât și de Uniunea Europeană și alte guverne, ca răspuns la mișcarea militară a rusiei în Ucraina. Aceste sancțiuni interzic vânzarea către Rusia și Belarus a anumitor produse de înaltă tehnologie, inclusiv a semiconductorilor avansați.

Drept răspuns un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe la Beijing, a declarat că Republica Chineză se opune oricăror sancțiuni și restricții unilaterale din partea Statelor Unite și a îndemnat ca politica Washingtonului față de Ucraina și Rusia „să nu aducă vreun prejudiciu drepturilor și intereselor Chinei”, spune Reuters.

În ultimii ani, China și Rusia și-au consolidat legăturile comerciale, guvernul chinez exprimandu-și o anumită solidaritate față de guvernul rus în ciuda invaziei. Cu toate acestea, China nu deține capacitatea de a produce cei mai avansați semiconductori din lume, iar companiile chineze care vor continua să aprovizioneze Rusia s-ar confrunta cu sancțiuni dure, a declarat doamna Raimondo pentru New York Times.

Atât Uniunea Europeană, Australia, Japonia, Coreea de Sud Noile au luat măsuri de control al exporturilor menite să oprească fluxul de tehnologii avansate către Rusia pentru a slăbi armata rusă și anumite sectoare strategice care îl ajută pe președintele Vladimir V. Putin să mențină controlul asupra Rusiei, spune Reuters.

Cum completăm declarația unică

Cum completăm declarația unică dacă obținem venituri din chirii, din investiții sau din tranzacții cu crypto? Sunt scutiți de la plata CAS pensionarii care...

Compania românească Megatitan donează și livrează 100 de sobe produse special...

Sub sloganul „Fapte bune, împreună!”, compania românească Megatitan devin Moș Crăciun pentru familiile greu încercate de evenimentele acestui an, în Ucraina. Megatitan, care este...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro