Înregistrează-te gratuit ca participant la eveniment. Completează FORMULARUL
Vom confirma participările în limita locurilor disponibile.
Evenimentul, organizat de The SCP Channel, Asociația Eu și Endometrioza și Revista Patronatului Român, se va desfășura online – sesiune ZOOM, transmisă live–online pe pagina de social media, în data 24 martie 2021, ora 17:00
Prezentare eveniment
I. Descriere eveniment:
Evenimentul este organizat sub forma unei mese rotunde în cadrul căreia vor avea loc discuții ce vizează:
– înțelegerea endometriozei
– soluții actuale
– tratarea endometrioziei într-o manieră holistică
– situația sistemului de sănătate pentru pacientele cu endometrioză
– activități de conștientizare
– nutriția în endometrioză
– provocări (psihologie, sexualitate, feminitate etc.)
Evenimentul se va încheia cu o serie de concluzii, sub forma unui Comunicat, stabilindu-se
elementele principale pe care să le vizeze un Plan Național de Acțiune pentru Endometrioză.
II. Moderator:
Sorana Păun Pop
III. Speakeri:
Dr. Radu MAFTEI – endometrioza și infertilitatea
Dr. Gabriel Mitroi a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, în anul 2003. Este medic primar, specializat în Obstetrică și Ginecologie, cu aptitudini în chirugia laparoscopica, chirurgia (oncologică) ginecologică si uroginecologie. Colaborează cu mai multe instituții medicale din București si din provincie. Cu o mare experiență în domeniu și în beneficiul pacienților, Dr. Gabriel Mitroi se străduiește să facă progrese în domeniul ginecologiei, acordând un deosebit interes precedurilor chirurgicale moderne, în special in chirurgia oncologica minim-invaziva si in chirurgia endometriozei profunde.
Dr. Gabriel Mitroi execută toată gama de intervenții chirurgicale ginecologice, începand de la intervenții chirurgicale de rutina, până la intervenții chirurgicale complexe cum ar fi chirurgia endometriozei profunde, chirurgia oncologica (interventii laparoscopice sau chirurgie deschisa) precum si interventii din sfera uro-ginecologica.
In prezent este coordonatorul blocului operator si al departamenului de ginecologie al Spitalului Wellborn Baneasa unde este responsabil de buna desfasurare a interventiilor chirurgicale si a monitorizarii activitatii si a bunei desfasurari a actului medical.
Datorita interesului profesional in domeniul endometriozei (una dintre cele mai complexe patologii medicale) si a numarului mare de cazuri tratate, incepand cu luna Mai 2018, Dr. Mitroi este fondatorul primului centru integrat din Bucuresti in diagnosticul si tratamentul endometriozei, unde ofera tratament de specialitate pacientelor din tara si din strainatate.
Dna. Clarisa IORDACHE, Președinte Asociația Eu și Endometrioza – conștientizare și suport în endometrioză, măsuri la nivel național
Am lucrat peste 10 ani în presa scrisă și Tv bucureșteană, fac PR tot de aproape 10 ani și de mai bine de 12 ani activez în Social Media.
Am contribuit la realizarea unor filme documentare de promovare turistică a diferitelor obiective turistice românești.
Pasiunea mea de-o viață a fost medicina, iar viața mi-a arătat o cale să urmez dragostea pentru ea. Așa că, după 9.5 ani de chin și căutări am fost diagnosticată cu endometrioză și adenomioză.
Am fondat Asociația Eu și Endometrioza, singurul ONG din România care sprijină pacientele cu endometrioză și contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra acestei afecțiuni în țara noastră, drept membru al World Endometriosis Organisations din 2018.
Asociația este unul dintre “copiii” mei, creat, crescut de la zero de mine și recunoscut mondial pentru proiectele de succes implementate în România. Am deschis cu acest ONG drumul conștientizării endometriozei în țara noastră, dar aceasta este doar o parte din povestea mea.
Dr. Sanda Maria CREȚOIU – microbiota organelor genitale feminine
În prezent sunt conferențiar universitar la Facultatea de Medicină Generală a UMF Carol Davila București și co-fondator al Clinicii Nutriscience – Știința nutriției echilibrate. De-a lungul carierei de medic am căutat să înțeleg cum poți atinge echilibrul. Aceasta datorită faptului că programul deosebit de încărcat nu îmi oferea posibilitatea să petrec suficient timp alături de cei dragi, și mai ales niciodată nu aveam timp pentru mine, pentru pasiunile mele, și pentru odihnă.
M-am suprasolicitat și am avut un regim de viață dezorganizat, până am declanșat o boală potențial letală în următorii ani. În acel moment interesul meu s-a focusat pe a vedea ceea ce am greșit pe parcursul vieții. Am ajuns foarte repede la concluzia că alimentația haotică și stresul m-au împins acolo. Studiind articole științifice și discutând cu medici renumiți, pe baza experienței mele dedicată studierii mecanismelor biochimice la nivel celular, am ajuns să conștientizez că de fapt ne întoarcem la ceea ce spunea Hippocrate: “Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrană!”
Nutrienții oferiți organismului sunt esențiali pentru starea noastră de bine zilnică. Absența unui program organizat de alimentație, muncă și odihnă stă la baza declanșării multor boli care încep cu un dezechilibru metabolic. Prin urmare, am decis să mă dedic studierii științifice a nutriției, am absolvit un masterat în nutriție și m-am specializat în analiza microbiomului și nutrigenomică. Toate aceste cunoștințe le-am aplicat în primul rând asupra mea și în ciuda unui prognostic nefavorabil, astăzi sunt sănătoasă.
Am pus bazele unui nou concept medical la Clinica Nutriscience și am hotărât să mă dedic ajutorării tuturor pacienților dispuși să înțeleagă că putem remedia o mulțime de simptome, urmând un stil de viață sănătos.
Psiholog Andreea Tudor – relația minte / corp
Andreea este psiholog și psihoterapeut, membru al Colegiului Psihologilor din România și membru fondator al Asociației de Psihologie și Resurse Educaționale Alpha PsihoMed.
Tânăra a absolvit Facultatea de Psihologie în Constanța iar în completarea formării ei profesionale a urmat și un masterat în “Psihodiagnoza complexă a personalității” o tematică absolut folositoare pentru pacientele cu endometrioză. Și cum Andreea este un om ambițios căruia îi place să fie cât mai pregătit, competențele ei însumează cursuri de pregătire profesională ca mentor, formator dar și în psihologia oncologică, psihoterapie integrativă și multe altele care fac din acest specialist unul cu adevărat dedicat pasiunii sale din care a făcut și o meserie.
Alina Epure, nutriționist
Nutribalance este un concept de nutriție online care își propune să îi ajute pe oameni să ducă o viață echilibrată (balance), pentru a fi în cea mai bună formă a lor.
Acest concept este validat de un nutriționist cu experiență în biochimie: Alina Epure.
Noi, echipa Nutribalance îi ajutăm pe oameni să înțeleagă impactul alimentației asupra stării lor de sănătate intelectuală, fizică și emoțională și le oferim soluții accesibile, raportate la stilul de viață personal, folosind ultimele tehnologii și noutăți din lumea medicală, pentru a putea trăi în armonia dintre MINTE – TRUP – SUFLET.
Misiunea noastră este de a conecta într-un mod dinamic cele mai avansate teorii despre nutriție și sănătate cu nevoile reale ale oamenilor, oferind soluții adaptate unui stil de viață modern.
IV. Endo Marș virtual
Paciente cu endometrioză sunt invitate să trimită poze / filme ținând o hartie / pancartă pe care scrie ”1 din 10” și prezentând un element de vestimentație galben. Se va realiza un colaj ce va fi prezentat în cadrul evenimentului.