marți, decembrie 3, 2024
spot_img

ORGANIZATOR

Revista Patronatului Român, fondată de dl. Cezar Iulian Armașu în anul 2020, este un portal dedicat antreprenorilor, organizațiilor patronale și asociațiilor profesionale, formelor colective de promovare și dezvoltare a afacerilor, mediului de afaceri din România, cu misiunea de a fi un „centru de informare pentru afaceri”, în care regăsiți: revista online Revista Patronatului Român, cod: ISSN 2734 – 8482 ISSN – L 2734 – 8482, articole, comunicate de presă, studii, analize pe teme de afaceri și de interes general; secțiunea Evenimente: evenimente de business organizate de Revista Patronatului Român, de parteneri și terți; Secțiunea Video: serii de emisiuni de business transmise live online (sau înregistrate) pe canalele de social media și youtube, videopodcast-uri, interviuri și dezbateri;
Moderatori:
Aura Icodin, Fondator A_Best, partener al Revistei Patronatului Român în realizarea seriei de emisiuni video online THE RIGHT BUSINESS CHOICE
Cezar Iulian Armașu, Director Revista Patronatului Român  

PARTENERI INSTITUTIONALI

Bursa de Valori București Instituție fundamentală a pieței de capital, este singurul operator de piețe de valori mobiliare din România. Bursa de Valori București, companie listată pe propria piață din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde si Depozitarul Central, instituția responsabilă pentru operațiunile de registru și decontare în România, iar în octombrie 2019 a luat ființă contrapartea centrală CCP.RO, instituție care va prelua funcția de compensare a tranzacțiilor cu valori mobiliare în România și care va contribui la relansarea pieței de produse derivate.

 BVB administrează două piețe distincte, Piața Reglementată și Sistemul Multilateral de Tranzacționare, pe care sunt listate o varietate de instrumente financiare precum acțiuni, obligațiuni, unități de fond, certificate, produse structurate, drepturi de preferință.

România a fost promovată la statutul de Piață Emergentă de către furnizorul global de indici FTSE Russell în anul 2020. La finalul primelor 9 luni din 2022, 13 companii românești erau incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente.

Rezultatele înregistrate în primele nouă luni din 2022 confirmă potențialul Bursei de Valori București în materie de atragere de finanțare, chiar și în condiții tensionate pe piețele de capital. Astfel, au fost înregistrate 11 listări de companii și încă 22 de emisiuni de obligațiuni (corporative, municipale și guvernamentale), în valoare de aproape 1,5 miliarde euro. Numărul de listări este aproape de vârful atins în 2021, în timp ce valoarea reprezintă trei sferturi din suma atrasă în 2021.

La sfârșitul primelor nouă luni din 2022, pe Piața Reglementată a BVB erau listate 83 de companii cu o capitalizare de 174 miliarde lei, din care 124 miliarde lei reprezintă capitalizarea companiilor românești. Pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare erau listate 293 de companii cu o capitalizare de 14 miliarde de lei.

Accesați www.bvb.ro  pentru mai multe informații.


Camera de Comerț Româno – Britanică este cea mai importantă organizație de afaceri care promovează comerțul și investițiile bilaterale între Regatul Unit și România. Misiunea noastră este să facilităm și să creștem comerțul dintre aceste două țări prin dialog business-to-business.

Camera de Comerț Româno – Britanică joacă un rol important în crearea și susținerea unui mediu în care liberul schimb și investițiile înfloresc. Prin facilitarea parteneriatelor și cu o rețea extinsă de membri corporativi și individuali influenți, Camera de Comerț Româno – Britanică oferă resursele, cunoștințele și suportul infrastructurii vitale companiilor din Marea Britanie pentru a profita la maximum de oportunitățile emergente în România și pentru companiile românești pentru a face afaceri pe piețele consacrate din Marea Britanie.


Camera de Comerț Româno – Olandeză (NRCC) sprijină și promovează comunitatea de afaceri olandezo-română.

NRCC creează oportunități de afaceri în cadrul comunității sale active de membri, având contact strâns cu Ambasada Olandei în România și acționând ca partener de consultare între sectorul de afaceri și Guvernul României.


Suntem o asociaţie a oamenilor de afaceri şi principala noastră misiune este să îi ajutăm pe membrii Camerei noastre să dezvolte o reputaţie puternică şi să devină competitivi pe piaţa din România şi pe cea din Portugalia.

Misiunea Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România Portugalia este de a sprijini investitorii portughezi şi români prin apărarea intereselor acestora, oferirea de asistenţă pentru dezvoltarea afacerilor, medierea contactelor de afaceri şi furnizarea de informaţii la zi despre mediul economic şi politic din România.


PWN România este o asociație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat, a cărei misiune este sprijinirea ascensiunii femeilor în poziții de leadership în vederea accelerării echilibrului de gen în structurile de conducere. Comunitatea PWN România reunește aproximativ 200 de membre aflate în poziții de management sau antreprenoare în peste 20 de industrii, precum și peste 600 de femei în comunitatea extinsă a Asociației.

Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat și împuternicirea economică a femeilor, egalitatea de șanse și diversitatea în structurile de conducere ale societăților.

Principalele programe ale PWN România includ din 2013 un program de Mentorat dedicat femeilor la începutul carierei sau în poziții de mid-management, un  program de educație antreprenorială „Trusa de Instrumente pentru Antreprenoare”, demarat în 2014 şi programe unice din 2016 care oferă femeilor de carieră o pregătire structurată pentru accesarea unei poziții în consiliile de administrație  dezvoltate de Academia Femeilor în Consilii de Administrație.

Înființată în 2011, PWN România este parte a PWN Global, o rețea în care se dezvoltă în ritm alert, depășind peste 3.500 de membre și voluntari în peste 30 de orașe din lume.

Mai multe detalii sunt disponibile: WEB, FACEBOOK, LINKEDIN


Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA militează pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale și asociative în rândul antreprenorilor autohtoni si pentru apărarea, promovarea intereselor acestora.

A fost înfiinţată în 2012 ca o nevoie stringentă a mediului antreprenorial de a găsi o platformă de comunicare şi promovare a modelelor de bună practică.


EMCC Romania – Antrenăm și dezvoltăm potențialul uman, atat la nivel individual, cat si organizational.

Suntem filiala locala a EMCC Global, si avem scopul de a dezvolta, promova și contribui la standardele profesionale de bune practici în mentorat, coaching, supervizare și team coaching, atat la nivel local, cat si la nivel global, în beneficiul societății.

EMCC Global este activă în peste 140 de țări. Avem peste 55.000 de absolvenți ai programelor de formare acreditate EMCC Global în întreaga lume.

EMCC este un partener de încredere al unora dintre cei mai prestigioși furnizori de coaching, mentorat, supervizare și team coaching, educație și formare și studii postuniversitare; liderii executivi organizaționali și echipele acestora, care au creat programe de formare pentru coachi, mentori, supervizori și team coachi. Practicieni aleg EMCC pentru acreditare apreciind profunzimea procesului, a reflecției și importanta supervizarii in sustinerea practicii profesionale la cel mai inalt nivel.

Recunoaștem, prețuim și sărbătorim învățarea și experiența anterioară în acordarea acreditărilor individuale și a contributiilor profesionale.


PARTENERI MEDIA

PARTENERI

Partener principal: NAI România;

NAI Romania este unul dintre leaderii de piaţǎ pentru servicii de evaluǎri, fiind reprezentantul exclusiv al NAI Global în România şi Republica Moldova. NAI Global reprezintǎ o rețea de companii imobiliare comerciale independente și unul dintre cei mai mari furnizori de servicii imobiliare comerciale din întreaga lume. NAI Global gestionează o rețea de 5.000 de profesioniști și 375 de birouri în 55 de țări din întreaga lume.

De peste un deceniu, Appraisal & Valuation SA, deținătorul brandului NAI pentru România și Republica Moldova, a avut o evoluție ascendentă. În acest moment, am ajuns într-o poziție din care putem valorifica mai bine oportunitățile de dezvoltare de pe piața în creștere pe care evoluăm. NAI Romania este unul dintre liderii de piață în domeniul evaluărilor si a soluțiilor pentru dezvoltatorii imobiliari și nu a ajuns aici întâmplător. Ne-am dorit întotdeauna să ajutăm în mod real oamenii si companiile, de aceea privim problemele din punctul lor de vedere. Această perspectivă depășește bariera de comunicare și dezvoltă relațiile pe termen lung.

Parteneri: ADREM, Romgaz, Dynamic Business Connections

Grupul Adrem sprijină tranziția spre energie regenerabilă prin oferta sa de soluții și servicii dedicate domeniului energetic, prin intermediul celor trei companii – Adrem Invest, Adrem Engineering și Adrem Link – fiecare specializată pe segmentul ei de piață. Peste 1.000 de angajați din 18 județe asigură expertiza și abilitățile necesare pentru planificarea, dezvoltarea și implementarea soluțiilor la cheie, personalizate pe nevoile clienților noștri, acoperind proiecte la nivelul întregii țări.

De 30 de ani oferim clienților noștri produse, soluții și servicii dedicate domeniului energetic.


ROMGAZ este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România.

Compania este admisă la tranzacţionare din anul 2013 pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul roman cu o participație de 70%. Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909, când a fost descoperit primul zăcământ de gaze naturale în Bazinul Transilvaniei la Sărmășel.

ROMGAZ face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic.

În 2013 ROMGAZ și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.


Dynamic Business Connections este o comunitate care pune accent pe relațiile interumane, pe flexibilitate și cel mai important, pe crearea de oportunități pentru dezvoltarea business-ului membrilor noștri.

În DBC ne dorim să scoatem în evidență partea altruistă și să creăm experiențe care aduc oamenii împreună, care fac lucrurile să se întâmple în jurul lor și împărtășesc aceleași valori.

În Dynamic Business Connections oferim oportunități de business de calitate, stimulând membrii comunității să se cunoască mai bine, să împărtășească experiențe și bune practici și să găsească împreună cele mai bune soluții de creștere.


SPEAKERI

Mihai-Călin Precup este Secretar de Stat in cadrul Ministerului de Finanțe si are in responsabilitatea sa relația cu Instituțiile Financiare Internaționale, managementul participațiilor statului si divizia de management al investițiilor publice. Mihai a fost partener şi membru în comitetul de investiții al unui fond de private equity cu filiale în Luxembourg şi Bucureşti. Mihai este un bancher experimentat în domeniul investițiilor și al dezvoltării, cu o carieră de excepție în Luxemburg și Franța. Pentru 5 ani, el a fost cadru didactic la Universitatea Sorbona în Paris unde a predat un curs de Politici Monetare şi un curs de private equity. Mihai Precup a absolvit un program de doctorat în private equity care a fost desfăşurat în cotutelă între Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne şi Universitatea de Vest din Timișoara. De asemenea, Mihai a absolvit programul de licență al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a urmat un masterat în inginerie financiară la Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne. Timp de câțiva ani, a fost consilier al vicepreședintelui Băncii Europene de Investiții, responsabilitățile sale fiind legate de Europa de Sud-Est (Grecia, Cipru, Bulgaria, România și FYROM). În această calitate, a sprijinit finanțări în valoare de peste 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea proiectelor publice şi a companiilor locale. Mihai Precup are legături extinse cu lumea financiară și de afaceri la nivelul UE și nu numai, și este pasionat de dezvoltarea pe termen lung a României. Mihai a fost nominalizat în Forbes 30 sub 30 ca un lider în ascensiune în sectorul financiar- bancar.


Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București

Radu Hanga a fost numit Președinte al Consiliului de Administrație al BVB în anul 2020. Anterior, între 2017 și 2020, a fost membru în acest consiliu. Din 2020 până în 2022 a fost și membru al Comitetului Executiv al Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF). Anterior, între 2015 și 2020, domnul Hanga a fost Președinte al AAF.

Are o vastă experiență pe piețele financiare și a urmat Strategy Execution Program (INSEAD), Programul MBA (IDE), studii postuniversitare în Administrarea Afacerilor (Institutul European pentru Administrarea Întreprinderilor UBB), cursuri de specializare Sistem Financiar Internațional (IBR în parteneriat cu Chartered Institute of Bankers Scotland), Programul Erasmus (University of East London).

Dl. Hanga și-a început cariera pe piețele financiare în 1997, ca analist la compania de brokeraj SSIF Broker (BRK), iar în 1999 s-a alăturat echipei Băncii Transilvania (TLV), ca ofițer piață de capital (1999 – 2002). A deținut mai multe funcții în cadrul companiilor din Grupul Financiar Banca Transilvania, printre care vicepreședinte al Consiliului de Administrație al BT Securities (2001-2005), șef Departament Piață de capital la Banca Transilvania (2002-2013), CEO al SAI BT Asset Management (2005-2013), Director Executiv Strategie-Coordonare Grup la Banca Transilvania (2013-2017) și Senior Advisor al Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania (2017-2020). Domnul Hanga a fost și membru în Consiliul de Administrație al altor companii listate precum Boromir Prod (2013 – 2017), SIF Moldova (2013 – 2017) și SIF Oltenia (2017 – 2020).


Andrei Botiş este CEO al NAI România & Moldova, Preşedinte Romanian Green Building Council, membru ANEVAR şi membru al Royal Institute of Chartered Surveyors UK.


Iulian Harpa este Managing Partner la HIM Public Affairs și are o vastă experiență internațională ca manager în procesele financiare la nivel global.

Deține o diplomă de masterat în Managementul Afacerilor Petroliere, la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, este certificat de către ACCA Londra și CIA UȘA (Certified Internal Auditor) absolvent a mai multor cursuri și specializări printre care: Comunicare strategică – Dale Carnegie, certificat internațional ACCA în Sustenabilitate pentru procese financiare.

Iulian a creat conceptul HIM Public Affairs în 2014, cu scopul principal de a dezvolta un business corect, având ca obiectiv formarea unei echipe de profesioniști, un diferentiator de servicii profesionale care să susțină constant partenerii, în drumul lor spre performanță.


Theodor Genoiu, Investment Manager în cadrul Roca X cu experiență de peste 3 ani în echipa de management a unui fond de Venture Capital.


Corneliu Bodea, CEO Adrem şi Preşedinte CRE.
Antreprenorul român Corneliu Bodea este acționar și co-fondator al grupului internațional de companii ABBC și CEO al Adrem. Brand cu o istorie de 30 de ani pe piața din România, Adrem include companii cu activitate în domeniul energetic.Corneliu și-a extins formarea tehnică cu studii de management și ulterior cu un MBA în cadrul Open University din Marea Britanie. Din 2014, Corneliu Bodea deține și poziția de Președinte al Centrului Român al Energiei (CRE), organizație neguvernamentală activă în domeniul energetic, cu activitate atât în România cât și la Bruxelles. CRE reprezintă interesele principalilor jucători din sectorul energetic românesc și facilitează comunicarea cu corespondenții relevanți europeni, oferind totodată o platformă europeană de dialog pentru industria energetică. Cu o experiență îndelungată în domeniul energetic, în managementul unor activități complexe și a peste 1500 de angajați, Corneliu își propune să contribuie la inițiativele de dezvoltare ale mediului antreprenorial românesc. Consideră că viziunea, împreună cu o gândire strategică pe termen lung și competențe potrivite asigură succesul în afaceri și în societate.


Victor Stănilă, Avocat specializat în piața de capital, Lector Asociația Brokerilor, a fost Head of Compliance Tradeville, Jurnalist.

Victor Stănilă are o experienţă de 15 ani în aria financiară, având o dublă pregătire – în economie şi în drept. A absolvit cursurile Facultății de Management din cadrul ASE și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității București şi şi-a completat studiile cu un curs postuniversitar în finanţe la Universidade do Porto.

Cariera profesională a lui Victor se leagă preponderent de domeniul financiar, şi cu precădere de piața de capital. Printre proiectele din zona legislativă se numără contribuţia la reglementarea mecanismelor de tranzacționare în marjă şi a instituirii garanţiilor asupra instrumentelor financiare, precum şi la crearea normelor ce au permis înfiinţarea pe piaţa locală a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare tranzacţionabile pe o piaţă reglementată.


PROGRAM

10.00 – 10.30 Wellcome coffee
10.30 – 12.00 Panel „Finanțarea Societăților Comerciale”
10:30 – 10:35 Deschidere
10:35 – 10:47 Mihai-Călin Precup, Secretar de Stat Ministerul Finanțelor, Tema Oportunități în diversificarea surselor de finanțare pentru societățile comerciale. Strategia pentru dezvoltarea pieței de capital
10:47 – 10:59 Radu Hanga, Președinte Bursa de Valori București: „Bursa de Vaori București și piața de capital din România – finanțarea economiei”
10:59 – 11:11 Theodor Genoiu, Investment Manager în cadrul Roca X
11:11 – 11:23 Corneliu Bodea, CEO Adrem şi Preşedinte CRE, Tema: „Dificultățile de finanțare a businessului antreprenorial”
11:23 – 11:35 Iulian Harpa, Managing Partner, HiM Public Affairs, Tema: „Perspective ale investițiilor cu sprijin din fonduri publice 2021-2027”
11:35 – 11:47 Victor Stănilă, Avocat specializat în piața de capital, Tema: „Beneficii și riscuri legale ale finanțării businessului prin mecanismele pieței de capital”
11:47 – 11:59 Andrei Botiș, CEO NAI România, Tema “Importanța Evaluării în procesul de finanțare”
Moderatori: Aura Icodin & Cezar Iulian Armașu
12.00 – 12.20 Coffee Break
12.20 – 13.40 Sesiune Q&A / dezbateri
Moderator: Andrei Botiș
13.40 Business Networking

INSCRIERI

Formular de înregistrare de participare:

Taxa de participare este de 60 euro.
Membrii partenerilor beneficiază de facilitați.
Daca sunteți membru sau aparțineți de o organizație partener al evenimentului, vă rugăm menționați această calitate în formular.



    DANU

    GALERIE FOTO