vineri, martie 31, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaCompania de tip holding CreditAmanet devine societate pe acțiuni

Compania de tip holding CreditAmanet devine societate pe acțiuni

  • Cu experiență antreprenorială de peste 25 de ani, Claudiu Diaconu, fondatorul CreditAmanet, este președintele Consiliului de Administrație;
  • Obiectivul principal al schimbării formei juridice a companiei este expansiunea și atragerea de capital pentru creșterea accelerată;
  • În planul de dezvoltare al companiei există și opțiuni de pachete minoritare de acțiuni pentru angajați.

CreditAmanet, liderul pieței de profil din București, trece într-o etapă superioară a dezvoltării sale. Compania românească de tip holding cu o experiență de aproape 15 ani pe piață își schimbă forma juridică și devine societate pe acțiuni. În acest proces vor fi implicate toate liniile de business ale grupului – amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile – desfășurate în cadrul companiilor DIGITAL SALE SRL și EUROCREDIT EXCHANGE SRL.

Cu experiență antreprenorială de peste 25 de ani, Claudiu Diaconu, fondatorul CreditAmanet, este președintele Consiliului de Administrație al societății, în care se regăsesc, în calitate de membri, actualul CEO, Cosmin Popovici și Valentin Petcu, în prezent COO-ul companiei. În consiliul de administrație au fost cooptați și Mihai Chișu, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul piețelor de capital locale și internaționale și Vlad Porumb, doctor în economie și profesor la Școala de Business a Universității Manchester, specializat în piețele de creditare, audit și sustenabilitate.

„Procesul de transformare în societate pe acțiuni a fost pentru echipa CreditAmanet o perioadă dinamică, cu provocări depășite și lucruri noi asimilate rapid”, mărturisește Cosmin Popovici, CEO-ul companiei. „Putem spune că ne-am școlarizat și am absolvit în timp record atât facultatea de drept, cât și cursuri de consultanță fiscală. Uitându-ne acum în urmă ni se pare amuzant, dar ținând cont de volumul de muncă și de intensitatea proiectului, întreaga echipă CreditAmanet merită felicitată pentru rezultatele obținute”, mai spune CEO-ul companiei.

Obiectivul principal al schimbării formei juridice este guvernanța eficientă și obiectivă, ceea ce facilitează atragerea de finanțări pentru îndeplinirea obiectivelor incluse în planul de business. Accelerarea procesului de digitalizare a activității, dublarea cifrei de afaceri în următorii doi ani și extinderea pe piața internațională sunt câteva dintre obiectivele CreditAmanet în viitorul apropiat.

„Compania a ajuns în acest moment la un grad de maturitate la care schimbarea formei juridice în societate pe acțiuni este pasul firesc. În cei aproape 15 ani de când suntem pe piață ne-am dovedit credibilitatea, reziliența și coerența business-ului, într-un mod transparent. În ultimii ani, am înregistrat valori record ale cifrei de afaceri, iar acest succes este al întregii noastre echipe. Este un rezultat al modului în care ne asumăm responsabilitățile și respectăm standardele de etică. Vizăm o dezvoltare sustenabilă, prin guvernanță corporativă și suntem convinși că deja CreditAmanet este o societate foarte atractivă pentru investitori”, explică CEO-ul CreditAmanet.

În acest moment, pachetul de acțiuni al companiei numără 150 milioane de unități. Pachetul majoritar de 87,2 % este deținut de familia Diaconu, prin DIAMOND CAPITAL HOLDING. Vicepreședintele companiei și directorul de operațiuni, Valentin Petcu, are 8,5% unități, iar Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, deține 4,3% . „În planul de dezvoltare al companiei există și opțiuni de pachete minoritare de acțiuni pentru angajați”, spune Cosmin Popovici.

Compania care a înregistrat maxime istorice ale cifrei de afaceri în ultimii doi ani a raportat o creștere de 37% a cifrei de afaceri și de 33% a profitului în primul semestru din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Într-o piață care anual înregistrează o creștere de 25%, CreditAmanet, liderul pieței din București și al doilea jucător la nivel național, are cel mai difersificat portofoliu de produse și servicii și este prezent cu preponderență în centrele comerciale, cu 24 de agenții dintre cele 25 pe care le deține la nivel național.

Acest articol a fost primit la redacție de la CreditAmanet

Despre CreditAmanet 

Companie de tip holding cu o experiență pe piață de aproape 15 ani, CreditAmanet este în prezent liderul pieței din București și al doilea jucător la nivel național. Compania oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet și schimb valutar și administrează cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux. Prin intermediul companiilor pe care le deține integral (Digital Sale SRL și EUROCREDIT EXCHANGE SRL) dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile. Operând 25 de agenţii în Bucureşti, Ilfov, Piteşti, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău și Ploieşti, CreditAmanet este soluţia de încredere, total nebirocratică pentru obţinerea unui împrumut rapid. Răspunzând necesității populației de a găsi o alternativă dinamică, simplă și avantajoasă de creditare, compania are în acest moment cel mai d ezvoltat portofoliu de servicii şi produse de pe piaţa de profil din România, de la bijuterii din aur şi cu diamante, ceasuri, genţi de lux şi premium, până la electronice și electrocasnice. Cu 130 de angajați în agențiile reprezentate la nivel național, CreditAmanet a servit până acum peste 2 milioane de clienți. Aspirând să devină nucleul de încredere al comunității, compania și-a demonstrat reziliența de-a lungul istoriei sale pe piață și s-a remarcat prin profesionalism, inovație și creșterea accelerată a cifrei de afaceri, prin dezvoltare teritorială și digitalizare.

Mai multe despre CreditAmanet pot fi aflate accesând canalele sale: https://creditamanet.ro/FacebookLinkedinInstagramTwitter sau YouTube.  


turbulențele de pe piețe nu i-au speriat pe investitorii individuali români

Piețele turbulente determină diversificarea în active rezistente la recesiune în rândul investitorilor individuali români Investitorii români de retail își diversifică portofoliile în mărfuri fungibile...

INVITAȚIE DE PRESĂ

Camera de Comerț și Industrie a României, împreună cu Africa IP SME Helpdesk, vă invită la seminarul Doing business in North Africa, eveniment care va avea...

Mihai Daraban: România are mult de lucrat pentru a echilibra balanța...

București, 28 martie 2023: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat marți, 28 martie a.c., Forumul Economic România-Polonia, eveniment desfășurat în marja...

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat “ROMANIA START-UP REVOLUTION.

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat astăzi, 28 martie 2023, în cadrul Universității din Oradea un nou tip de eveniment intitulat “ROMANIA...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,754FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img