joi, noiembrie 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleBursa de Valori București deschide ședința de astăzi cu toți indicii pe...

Bursa de Valori București deschide ședința de astăzi cu toți indicii pe minus

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București toți indicii au fost pe minus:

Cea mai mare scădere de 0,63% a fost înregistrată de BETAeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO.

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) s-a depreciat cu 0,09%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, s-a depreciat cu 0,08%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a depreciat cu 0,16%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a scăzut cu 0,09%.

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a depreciat cu 0,17%.

ROTX, dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București, a înregistrat o scădere

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 3,22 milioane lei / 0,66 milioane euro, o valoare mai ridicată decât cea anterioară.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o scădere cu 0,30%, preț mediu 19,90, preț minim 19,88, preț maxim 19,98.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. nu au înregistrat nicio evoluție, preț mediu 13,50, preț minim 13,50, preț maxim 13,52.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG nu au înregistrat nicio evoluție, preț mediu 177,55 preț minim 177,55, preț maxim 177,55.

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) s-a depreciat cu 0,22%.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic, s-a depreciat cu 0,03%.


Mihaela Aurelia Platon
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

ARIR marchează 5 ani de activitate și lansează o colecție de...

Asociația Română pentru Relația cu Investitorii - ARIR - lansează prima colecție de NFT-uri (Non-Fungible Tokens) din piața de capital din România împreună cu...

Investitorii români încep să folosească inteligența artificială

Investitorii români sunt foarte încrezători în investițiile lor și se pregătesc să contribuie mai mult la portofoliile lor în acest trimestru, arată cel mai...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente