sâmbătă, aprilie 13, 2024
Acas─âF─âr─â categorie­ččęBursa de Valori Bucure╚Öti deschide cu to╚Ťi indicii pe verde

­ččęBursa de Valori Bucure╚Öti deschide cu to╚Ťi indicii pe verde

La o ora de la deschiderea ╚Öedin╚Ťei de tranzac╚Ťionare la Bursa de Valori Bucure╚Öti majoritatea indicilor au fost pe verde:

Cea mai semnificativ─â apreciere de 1,53%% a fost ├«nregistrat─â de BET-AeRO, indice ce reflect─â evolu╚Ťia companiilor reprezentative de pe pia╚Ťa AeRO.

Indicele de referin╚Ť─â al pie╚Ťei locale de capital BET, ce reflect─â evolu╚Ťia celor mai tranzac╚Ťionate companii de pe pia╚Ťa reglementat─â a BVB, exclusiv societ─â╚Ťile de investi╚Ťii financiare (SIF-uri) a crescut cu 0,78%.

Evolu╚Ťia indicilor care iau ├«n considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un num─âr variabil de societ─â╚Ťi romane╚Öti listate pe pia╚Ťa reglementat─â a BVB care ├«ndeplinesc criterii minime de selec╚Ťie referitoare la lichiditate ╚Öi capitalizarea bursier─â ajustat─â cu free float, s-a apreciat cu 0,76%.

BET-XT, indice ce reflect─â evolu╚Ťia preturilor celor mai tranzac╚Ťionate 25 de companii de pe Pia╚Ť─â Reglementat─â a BVB, s-a apreciat cu 0,65%.

BET-TR, indice ce reflect─â at├ót evolu╚Ťia preturilor companiilor componente, c├ót ╚Öi dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societ─â╚Ťi rom├óne╚Öti care ├«ndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe pia╚Ťa reglementat─â a BVB a crescut cu 0,78%.

BET-BK, indicele celor 30 de societ─â╚Ťi locale sau str─âine, listate pe pia╚Ťa reglementat─â a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursier─â ajustat─â s-a apreciat cu 0,42%.

ROTX, dezvoltat de BVB ├«mpreun─â cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflect─â ├«n timp real mi╚Öcarea ac╚Ťiunilor ÔÇśblue chipÔÇÖ tranzac╚Ťionate la Bursa de Valori Bucure╚Öti, a ├«nregistrat o sc─âdere de 0,56%.

Valoarea total─â a tranzac╚Ťiilor a fost de 4,47 milioane lei /0,96 milioane euro.

Ac╚Ťiunile Banca Transilvania au ├«nregistrat o cre╚Ötere cu 1,03%, pre╚Ť mediu 19,69, pre╚Ť minim 19,50, pre╚Ť maxim 19,71.
Ac╚Ťiunile BRD ÔÇô GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. au ├«nregistrat o apreciere de 0,84%, pre╚Ť mediu 11,98, pre╚Ť minim 11,96 pre╚Ť maxim 12,00.
Ac╚Ťiunile ERSTE GROUP BANK AG nu au ├«nregistrat nicio evolu╚Ťie, pre╚Ť mediu 151,80 pre╚Ť minim 151,80, pre╚Ť maxim 152,45.

BET-FI, indice ce reflect─â evolu╚Ťia societ─â╚Ťilor de investi╚Ťii financiare (SIF-uri) s-a apreciat cu 0,32%.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic, s-a apreciat cu 0,68%.


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Topul ac╚Ťiunilor din trimestrul 1: Investitorii individuali se orienteaz─â c─âtre ac╚Ťiunile...

Firmele europene Novo-Nordisk, Repsol ╚Öi Rheinmetall au fost incluse ├«n top 10 companii ce cele mai mari cre╚Öteri a num─ârului de de╚Ťin─âtori Interesul...

Investitorii individuali români nu au încredere în economia locală

Anul acesta a avut un început paradoxal, desfășurându-se în contextul conflictelor din Orientul Mijlociu, Ucraina și tensiunile geopolitice din Asia, dar cu investitori optimiști...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290Abona╚ŤiAbona╚Ťi-v─â
spot_img

Aboneaz─â-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro