duminică, iulie 14, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaBrașov: Lansare Endodyssey – primul film documentar din România, despre endometrioză

Brașov: Lansare Endodyssey – primul film documentar din România, despre endometrioză

Te așteptăm în data de 26 ianuarie 2023, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, la orele 19.00, pentru a descoperi experiențele de viață din spatele unei afecțiuni mult prea puțin mediatizate, care-ți vor merge direct la suflet, mărturisite atât de către femei cât și de către medici specialiști în tratmentul acestei afecțiuni.

Mai bine de doi ani de muncă neîntreruptă. Zile și nopți în care am surprins, cu multă emoție și empatie, onest și neromanțat, povești de viață ale unor femei puternice, alături de lupta lor cu endometrioza, o afecțiune cu care se confruntă astăzi aproximativ 500.000 de tinere din țara noastră și care reprezintă una dintre principalele cauze ale infertilității.

Pentru că despre această boală s-a vorbit și se vorbește în continuare mult prea puțin la nivel național, ne-am hotărât s-o facem noi, cu blândețe și obiectivitate deopotrivă.

Așa a luat naștere ”Endodyssey”, un documentar eveniment, primul film despre endometrioză din România și, sperăm noi, un pas important înspre conștientizarea unei afecțiuni care macină 1 din 10 femei de pe Glob.

Te așteaptă o incursiune într-o lume cât se poate de reală, încărcată cu durere însă și cu enorm de multă emoție și, mai ales, speranță. La final, promitem, vei pleca cu o percepție schimbată cu privire la feminitate, putere, reziliență și vindecare.

Intrarea este liberă dar necesită înscriere prealabilă, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se poate face la adresa: endodyssey2022@gmail.com, alături de numele și prenumele participanților, adresa de email și numărul de telefon. Locul în sală urmează ulterior a fi confirmat printr-un email din partea noastră. Donația minimă recomandată este de 30 de lei și poate fi oferită folosind urna de la intrarea în sală.

Brașov: Lansare Endometrioza – Ghidul Adolescenților Conștienți

75% din adolescentele ale căror dureri menstruale nu trec cu medicație specifică suferă de endometrioză, iar aproximativ 50% din cazurile de infertilitate feminină sunt cauzate de endometrioză. Așa arată statisticile la nivel mondial ale unei boli de care suferă 1 din 10 femei din lume: ENDOMETRIOZA!

Te invităm, astfel, în data de 26 ianuarie, orele 16.30, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, Brașov, la lansarea primului ghid despre endometrioză din România, dedicat adolescenților, un proiect inovativ targetat pe segmentul de vârstă 13-22 de ani care vizează educația preventivă a adolescenților în conștientizarea endometriozei.

Pentru că este o boală despre care s-a vorbit prea puțin. Pentru că nu alege și poate fi chiar sora ta, colega ta, mama ta, cele care suferă de endometrioză. Pentru că poate distruge familii și șansa de a concepe un copil. Pentru că încă așteptăm între 9-12 ani în România, diagnosticul corect. Pentru că ne e rușine să vorbim despre menstruație, durere și purtăm cu noi prejudecăți. Pentru că ni s-a spus că durerile la menstră sunt normale. Pentru că suferința care începe încă din adolescență, în multe cazuri, poate fi prevenită. Pentru că e firesc să vorbim și e timpul să o facem deschis.

Ghidul este dedicat atât adolescentelor cât și adolescenților. Tinerii sunt cei care le vor sta alături pe viitor femeilor care suferă de endometrioză, le vor fi sprijin, ajutor, susținere și vor merge pas cu pas, alături de acestea, în călătoria lor prin odiseea endometriozei.
Ghidul poate fi însă parcurs și de către părinți, aparținători, profesori, cadre medicale, de toți cei care au în grijă adolescenți și care, înțelegând mai multe despre endometrioză vor putea susține optim tinerele femei.

Ca parte din prevenția dedicată endometriozei, acest ghid structurează informații de specialitate despre endometrioză supervizate de către medici colaboratori, diagnostic, tratament, ciclu menstrual, managementul unui astfel de diagnostic, nutriție, emoții.

Proiect realizat prin bunăvoința Cercului Donatorilor din Italia, GRASP Milano – Global Romanian Society of Young Professionals cu sprijinul inegalabilei doamne Maia Morgenstern , dr. Florin Puflea și dnei Salma Iorgu, în parteneriat cu Centrul Multicultural al Universității Transilvania Brașov!

Intrarea este liberă dar necesită înscriere prealabilă, în limita locurilor disponibile, la adresa: ambasadorii.endometriozei@gmail.com cu numele întreg, număr de telefon și număr de participanți.

Mulțumim conducerii Centrului Multicultural al Universității Transilvania Brașov pentru sprijin, precum și pentru dorința de a susține procesul de conștientizare a endometriozei în rândul locuitorilor din municipiul Brașov și împrejurimi!

Trailer Film: https://www.youtube.com/watch?v=hs2m3S7vYYk&t=1s

Mesaj Maia Morgenstern: https://www.facebook.com/AsociatiaEusiEndometrioza/videos/616242676759970

Mesajul Prof. Dr. Ceana Nezhat, SUA: https://www.youtube.com/watch?v=aOjb07Q-Nss…

Mesajul Dr. Corina Vasile, Italia: https://www.youtube.com/watch?v=hto8yg_CZS4…

Mesajul Fondatoarei Asociația Eu și Endometrioza, Clarisa Iordache: https://www.youtube.com/watch?v=4k4SQ-giYAQ

Vă așteptăm cu drag!


Bursa de Valori București anunță cele 50 de companii semifinaliste ale...

Cele 50 de companii semifinaliste ale programului au fost selectate de membrii Comitetului de Nominalizare BVB Arena. În perioada 8 - 31...

Document de poziție: RO e-TVA, RO e-Factura: Propuneri cu aplicare imediată...

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), singura autoritate competentă care organizează și monitorizează activitatea experților contabili și contabililor autorizați, precum și a...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,921FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro