Publicul este așteptat miercuri, 25 mai, începând cu ora 19:30, în Sala Arhitect Ștefan Burcuş a Palatului Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) la ”Aproape Înger”, lângă BNR, un spectacol ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.
Acțiunea se desfășoară într-o manieră atemporală, respectiv decuplată de orice reper temporal, dar cu intenția de a dilata fiecare moment, acompaniat de muzică.
Doi actori și doi muzicieni se întâlnesc în scena pentru a da forma și sunet unui text în care el și ea își vorbesc fără reguli, dintr-o perspectiva inedită. O lecție deschisă despre ceea ce nu se aude și nu se vede între el și ea. Un spectacol ce nu respectă prea multe reguli, pentru că nu se bazează pe ele și încearcă să ofere o privire diferită într-o situație obișnuită.
”Aproape Înger a generat o manieră de a înțelege omul. Pledând pentru îmbinarea dintre arta corporală și muzică, dăm frâul liber unei expresii care lasă imaginația să zboară către locuri noi, nebănuite. Chiar dacă vorbim despre aceleași locuri comune, în esență, raportarea noastră la ele naște originalitatea.
Aproape Înger scoate la iveală frumusețea lumii noastre interiore și developează fricile, anxietatea, precum și nevoia de fericire, de iubire, care definesc omul aproape „ceva”, aproape perfect în căutarea perfecțiunii”, explică Andrei Slăvuțeanu, creatorul conceptului.
”Aproape Înger” este o căutare a muzicii create de noi din care seva dragostei sa manifestă ca cea mai puternică forță din univers. Și această forță nu poate fi scoasă la iveală decât printr-un conflict care pleacă din interior și exterior, oferind publicul experiența unei întâlniri banale cu sine ce promite schimbarea ”decorului” interior.
Distribuție:
EL: Alexandru Pribeagu
EA: Lorena Zăbrăuțanu
Muzică și voce:
Ralù Stoica
Alexandru Tomaselli
Creatorul conceptului:
Andrei Slăvuțeanu
Regia și adaptarea după textul lui Andrei Slăvuțeanu: Alexandru Pribeagu
Durată: 1 ore 10 min – Strada Ion Ghica nr. 4, etajul 2
Accesul se face prin intrarea din str. Ion Ghica 4, vizavi de Banca Națională.
SUPORT: Participarea se face în baza unui suport voluntar recomandat de 50 lei/persoană, la fața locului. Suportul voluntar ține în viață cultura independentă, nefinanțată din alte surse decât crowdfunding.