duminică, martie 26, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticole15 milioane EUR în cadrul programului Erasmus+ pentru pregătirea cadrelor didactice

15 milioane EUR în cadrul programului Erasmus+ pentru pregătirea cadrelor didactice

Au fost selectate primele proiecte din cadrul noilor academii Erasmus+ pentru cadrele didactice („Erasmus+ Teacher Academies”) de către Comisia Europeană.

Cele 11 proiecte vor beneficia de 15 milioane EUR din bugetul Erasmus+ pe o perioadă de trei ani, scopul acestora fiind de a oferi cadrelor didactice oportunități de învățare care includ mobilitatea, platforme de învățare și comunități profesionale, în toate etapele carierei lor.

Comisarul Maryia Gabriel a declarat în deschiderea evenimentului „Meseria de profesor este una dintre cele care schimbă lumea. Pe măsură ce societatea noastră se schimbă, și profesia de cadru didactic se schimbă. Nu putem preda competențe noi fără a adapta modul în care predăm. Dorim ca academiile Erasmus+ pentru cadrele didactice să devină comunități de practică și furnizori de învățare pe tot parcursul vieții, concepute pentru și de către profesori. […].“, – comunicat Comisia Europenă.

Conform Comisiei Europene, academiile Erasmus+ pentru cadrele didactice sunt parteneriate europene între furnizori de servicii de formare a cadrelor didactice, care vor adăuga o perspectivă europeană și internațională învățământului pedagogic.

Multilingvismul, sensibilizarea lingvistică și diversitatea culturală, vor fi promovate de aceste academii, în plus, vor dezvolta formarea cadrelor didactice în conformitate cu prioritățile politicii UE în domeniul educației și vor contribui la îndeplinirea obiectivelor Spațiului european al educației.

În cadrul primelor proiecte selectate iau parte 182 de organizații din 23 de țări. Totalul acestora, 43 sunt furnizori de formare inițială a cadrelor didactice, 24 sunt furnizori de dezvoltare profesională continuă, 47 sunt școli de formare practică și 68 reprezintă alte organizații cu expertiză relevantă în formarea cadrelor didactice.

O nouă cerere de propuneri pentru noi proiecte în cadrul Academiilor Erasmus+ pentru cadrele didactice, este programată în perioada 15 martie – 7 septembrie 2022.

 

Conferința Business 360 Men and Women in Business – Speakeri Panel...

Conferința Business 360 Men and Women in Business a avut loc pe 22 iunie, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, eveniment organizat de...

Revista Presei

Știri Relevante în Ziarul Financiar: Guvernul şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României au semnat un acord de colaborare privind consultarea pe şase teme strategice pentru...

Redefinim orizontul afacerilor: Adina Tarry & Cezar Iulian Armașu – Partenerii...

În emisiunea „Redefinim orizontul afacerilor” de săptămâna aceasta, Cezar Iulian Armașu împreună cu Adina Tarry au discutat despre cum să ne alegem partenerii de...

Revista Presei

Știri Relevante în Ziarul Financiar: BestJobs: Tinerii încep să caute joburi sezoniere sau internship-uri: 43% dintre ofertele de muncă se adresează candidaţilor fără experienţă...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,751FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img