marți, octombrie 3, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticole15 milioane EUR în cadrul programului Erasmus+ pentru pregătirea cadrelor didactice

15 milioane EUR în cadrul programului Erasmus+ pentru pregătirea cadrelor didactice

Au fost selectate primele proiecte din cadrul noilor academii Erasmus+ pentru cadrele didactice („Erasmus+ Teacher Academies”) de către Comisia Europeană.

Cele 11 proiecte vor beneficia de 15 milioane EUR din bugetul Erasmus+ pe o perioadă de trei ani, scopul acestora fiind de a oferi cadrelor didactice oportunități de învățare care includ mobilitatea, platforme de învățare și comunități profesionale, în toate etapele carierei lor.

Comisarul Maryia Gabriel a declarat în deschiderea evenimentului „Meseria de profesor este una dintre cele care schimbă lumea. Pe măsură ce societatea noastră se schimbă, și profesia de cadru didactic se schimbă. Nu putem preda competențe noi fără a adapta modul în care predăm. Dorim ca academiile Erasmus+ pentru cadrele didactice să devină comunități de practică și furnizori de învățare pe tot parcursul vieții, concepute pentru și de către profesori. […].“, – comunicat Comisia Europenă.

Conform Comisiei Europene, academiile Erasmus+ pentru cadrele didactice sunt parteneriate europene între furnizori de servicii de formare a cadrelor didactice, care vor adăuga o perspectivă europeană și internațională învățământului pedagogic.

Multilingvismul, sensibilizarea lingvistică și diversitatea culturală, vor fi promovate de aceste academii, în plus, vor dezvolta formarea cadrelor didactice în conformitate cu prioritățile politicii UE în domeniul educației și vor contribui la îndeplinirea obiectivelor Spațiului european al educației.

În cadrul primelor proiecte selectate iau parte 182 de organizații din 23 de țări. Totalul acestora, 43 sunt furnizori de formare inițială a cadrelor didactice, 24 sunt furnizori de dezvoltare profesională continuă, 47 sunt școli de formare practică și 68 reprezintă alte organizații cu expertiză relevantă în formarea cadrelor didactice.

O nouă cerere de propuneri pentru noi proiecte în cadrul Academiilor Erasmus+ pentru cadrele didactice, este programată în perioada 15 martie – 7 septembrie 2022.

 

Cum poți accesa finanțare pentru digitalizare. Proiect pilot dedicat IMM-urilor din...

Banca Mondială, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, cu sprijinul Digital Innovation Zone implementează un proiect pilot dedicat IMM-urilor din Regiunea Nord-Est...

Ministrul Mircea Fechet a anunțat lansarea programului pentru microbuze electrice școlare

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea programului destinat achiziției de microbuze electrice, hibride...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente