sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presa11 Noiembrie – ZIUA SECURITĂȚII PRIVATE ÎN ROMÂNIA

11 Noiembrie – ZIUA SECURITĂȚII PRIVATE ÎN ROMÂNIA

În fiecare an la 11 Noembrie sărbătorim Ziua Securității Private în România o zi dedicată tuturor celor care lucrează în acest sector cu o largă semnificație la nivelul întregii societăți atât din perspectivă economică cât și socială.

În acest domeniu sunt active peste 3.000 de societăți care acoperă tot spectrul securității private, tehnologia de securitate, pază și gradare, consultanță, securitate cibernetică. Sunt peste 120.000 de angajați în acest domeniu de la agenți de pază și tehnicieni până la ingineri, consultanți, manageri, specialiști informaticieni și în comunicații.

Nu există niciun domeniu economic și social unde să nu existe un input al securității private. De la mini-market-ul din colț, pană la centrale nucleare, aeroporturi, muzee, școli și spitale.

Toți oamenii care lucrează în acest domeniu își dedică forța de muncă, competența și cunoștințele și uneori chiar sănătatea și viața pentru apărarea semenilor lor și patrimoniului privat și public. Cu alte cuvinte, securitatea privată este o forță a binelui care alături de structurile de stat de apărare și ordine publică fac mai sigură lumea în care trăim.

Pe lângă rolul său de principală forță de protecție a patrimoniului privat și public Securitatea Private are și o contribuție deosebit de importantă la menținerea siguranței publice. Astfel, în fiecare an agenții de securitate intervin în medie în peste 23.000 de cazuri de furt sau alte infracțiuni. Recuperează bunuri furate de zeci de milioane de lei și predau autorităților peste 20.000 de infractori în medie anual.

Ziua Securității Private se dorește să fie o sărbătoare și pentru beneficiarii serviciilor de securitate privată indiferent daca sunt companii industriale, corporații, bănci, firme mari și mici din domeniile transporturilor, energiei, comerț și alte ramuri industriale sau chiar simpli cetățeni.

Poate nu întâmplător, în această zi de 11 Noiembrie în calendarul bisericesc este prăznuit Sfântul Mucenic Mina cunoscut și că „ocrotitorul celor păgubiți”.  Sfântul Mina este un sfânt militar, un ostaș în armata romană care s-a jertfit pentru credința creștină pentru iubirea aproapelui aflat în suferință.

Un sfânt patron cum nu se poate mai potrivit pentru breasla securității private!


turbulențele de pe piețe nu i-au speriat pe investitorii individuali români

Piețele turbulente determină diversificarea în active rezistente la recesiune în rândul investitorilor individuali români Investitorii români de retail își diversifică portofoliile în mărfuri fungibile...

INVITAȚIE DE PRESĂ

Camera de Comerț și Industrie a României, împreună cu Africa IP SME Helpdesk, vă invită la seminarul Doing business in North Africa, eveniment care va avea...

Mihai Daraban: România are mult de lucrat pentru a echilibra balanța...

București, 28 martie 2023: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat marți, 28 martie a.c., Forumul Economic România-Polonia, eveniment desfășurat în marja...

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat “ROMANIA START-UP REVOLUTION.

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat astăzi, 28 martie 2023, în cadrul Universității din Oradea un nou tip de eveniment intitulat “ROMANIA...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,754FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img