joi, noiembrie 30, 2023
Acas─âF─âr─â categorie­ččęDin nou indicii bursieri de la Bursa de Valori Bucure╚Öti majoritar pe...

­ččęDin nou indicii bursieri de la Bursa de Valori Bucure╚Öti majoritar pe verde

La o ora de la deschiderea ╚Öedin╚Ťei de tranzac╚Ťionare la Bursa de Valori Bucure╚Öti majoritatea indicilor au fost pe verde:

Cea mai semnificativ─â apreciere de 0,44% a fost ├«nregistrat─â de BET-TR, indice ce reflect─â at├ót evolu╚Ťia preturilor companiilor componente, c├ót ╚Öi dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societ─â╚Ťi rom├óne╚Öti care ├«ndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe pia╚Ťa reglementat─â.

Indicele de referin╚Ť─â al pie╚Ťei locale de capital BET, ce reflect─â evolu╚Ťia celor mai tranzac╚Ťionate companii de pe pia╚Ťa reglementat─â a BVB, exclusiv societ─â╚Ťile de investi╚Ťii financiare (SIF-uri) a sc─âzut cu 0,07%.

Evolu╚Ťia indicilor bursieri care iau ├«n considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un num─âr variabil de societ─â╚Ťi romane╚Öti listate pe pia╚Ťa reglementat─â a BVB care ├«ndeplinesc criterii minime de selec╚Ťie referitoare la lichiditate ╚Öi capitalizarea bursier─â ajustat─â cu free float, a ├«nregistrat o depreciere de 0,08%.

BET-XT, indice ce reflect─â evolu╚Ťia preturilor celor mai tranzac╚Ťionate 25 de companii de pe Pia╚Ť─â Reglementat─â a BVB, s-a depreciat cu 0,03%.


Indicele celor 30 de societ─â╚Ťi locale sau str─âine, listate pe pia╚Ťa reglementat─â a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursier─â ajustat─â, BET-BK a crescut cu 0,11%.

ROTX, indice dezvoltat de BVB ├«mpreun─â cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflect─â ├«n timp real mi╚Öcarea ac╚Ťiunilor ÔÇśblue chipÔÇÖ tranzac╚Ťionate la Bursa de Valori Bucure╚Öti a ├«nregistrat o evolu╚Ťie de 0,06%.

Valoarea total─â a tranzac╚Ťiilor a fost la un nivel foarte sc─âzut, de 4,59 milioane lei / 0,93, o valoare mai crescut─â dec├ót cea anterioar─â.

Ac╚Ťiunile Banca Transilvania au ├«nregistrat o apreciere de 0,42%, pre╚Ť mediu 19,10 lei, pre╚Ť minim 19,05 lei, pre╚Ť maxim 19,20 lei.
Ac╚Ťiunile BRD ÔÇô GROUPE SOCIETE GENERALE S.A.nu au ├«nregistrat nicio evolu╚Ťie, pre╚Ť mediu 12,02 lei, pre╚Ť minim 12 lei, pre╚Ť maxim 12,12 lei.
Ac╚Ťiunile PATRIA BANK S.A. u au ├«nregistrat nicio evolu╚Ťie, pre╚Ť mediu 0,0875 lei, pre╚Ť minim 0,0875 lei, pre╚Ť maxim 0,0875 lei.
Ac╚Ťiunile ERSTE GROUP BANK AG au ├«nregistrat o apreciere de 1,55%, pre╚Ť mediu 158,10 lei, pre╚Ť minim 158 lei, pre╚Ť maxim 160,55 lei.

BET-FI, indice ce reflect─â evolu╚Ťia societ─â╚Ťilor de investi╚Ťii financiare (SIF-uri), a ├«nregistrat o depreciere de 0,35%.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic s-a apreciat cu 0,09%.

Iar BET-AeRO, indice ce reflect─â evolu╚Ťia companiilor reprezentative de pe pia╚Ťa AeRO s-a apreciat cu 0,29%.

Sursa: https://bvb.ro/TradingAndStatistics/Trading/MarketsToday


Articolul precedent
Articolul urm─âtor
Mihaela Aurelia Platon
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

ARIR marcheaz─â 5 ani de activitate ╚Öi lanseaz─â o colec╚Ťie de...

Asocia╚Ťia Rom├ón─â pentru Rela╚Ťia cu Investitorii - ARIR - lanseaz─â prima colec╚Ťie de NFT-uri (Non-Fungible Tokens) din pia╚Ťa de capital din Rom├ónia ├«mpreun─â cu...

Investitorii rom├óni ├«ncep s─â foloseasc─â inteligen╚Ťa artificial─â

Investitorii rom├óni sunt foarte ├«ncrez─âtori ├«n investi╚Ťiile lor ╚Öi se preg─âtesc s─â contribuie mai mult la portofoliile lor ├«n acest trimestru, arat─â cel mai...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290Abona╚ŤiAbona╚Ťi-v─â
spot_img

Aboneaz─â-te la newsletter

spot_img

evenimente