marți, martie 5, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaSIPEX a încheiat un parteneriat strategic cu TeraPlast

SIPEX a încheiat un parteneriat strategic cu TeraPlast

Ploiești, 26 aprilie 2023:  SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România, listat la Bursa de Valori București în piața AeRO (simbol bursier SPX), cu activitate de 25 de ani pe acest segment, anunță încheierea unui parteneriat strategic cu TeraPlast, cel mai mare procesator de polimeri din centrul și estul Europei.

Irinel Gheorghe, CEO SIPEX:

„Parteneriatul încheiat cu TeraPlast susține direcția dezvoltare a SIPEX, de creștere a gamei de produse distribuite prin cele 12 centre logistice pe care le deținem la nivel național. SIPEX introduce astfel în portofoliu un sistem complet de încălzire prin pardoseală, calibrat pe nevoile actuale ale consumatorilor, dezvoltat de TeraPlast sub brandul NeoTer. Această soluție de încălzire este frecvent utilizată pentru construcțiile noi, dar și pentru proiecte de renovare. Având o experiență de 25 de ani ca distribuitor în piața materialelor de construcții, suntem convinși că parteneriatul va aduce valoare adăugată pentru ambele organizații.’’

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast:

„Unul dintre obiectivele noastre în dezvoltarea activității de distribuție este să ajungem mai ușor și mai rapid la clienți cu produsele noastre și în zonele în care acestea încă nu sunt prezente. SIPEX este unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România, iar acest parteneriat strategic contribuie la extinderea bazei de distribuție. În TeraPlast avem parteneriate de lungă durată prin care creștem alături de partenerii noștri în beneficiul întregii piețe. Avem o foarte bună colaborare cu distribuitorii actuali, cu tradiție, și suntem convinși că această asociere cu SIPEX, prin care urmărim ca produsele noastre să fie utilizate mai mult de către dezvoltatorii imobiliari din țară, va îmbogăți rețeaua de distribuitori TeraPlast.”

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din centrul și estul Europei cu activitate pe 5 segmente de afaceri: Instalații, Granule, Reciclare PVC rigid, Ferestre și uși, Ambalaje flexibile. NeoTer by TeraPlast este sistemul complet de încălzire prin pardoseală, unul dintre cele mai noi brand-uri din portofoliul TeraPlast. Sistemul este gândit astfel încât să poată fi adaptabil multiplelor proiecte, prin oferirea de soluții tehnice complete – calcule exacte după planul clientului – pentru o eficiență termică ridicată. NeoTer by TeraPlast cuprinde produse de înaltă calitate, țevi Pe-Xa și PE-RT cu barieră de oxigen, produse pe o linie tehnologică de ultimă generație. Sistemul complet beneficiază de 10 ani garanție, iar țeava de 50 de ani.

SIPEX operează cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de business: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate.

Distribuția se realizează prin cele trei canale:

  • Retailul tradițional – magazine de diferite dimensiuni, cu excepția celor DIY (Do It Yourself), cu vânzare prin agenți dedicați.
  • Segmentul de piață B2B (corporate) – societăți de construcții, dezvoltatori, instituții de stat sau private, echipe de meseriași și persoane fizice, care construiesc în regie proprie sau își renovează proprietățile. Din 2019 compania are un canal dedicat acestui segment, sipexcomenzi.ro, care are scopul de a simplifica procesul de vânzare către partenerii existenți și de a reduce costurile operaționale, prin oferirea unor facilități self-service.
  • Magazin online propriu – în curând cu aplicație de mobil, tabletă și laptop. Aplicația va repartiza comenzile către cele mai apropiate puncte de lucru, astfel încât livrarea să se facă într-un timp cât mai scurt.

SIPEX – parteneriate și produse

SIPEX a atras și selectat, încă de la început, companii recunoscute internațional cu care a dezvoltat parteneriate pe termen lung: Henkel România – de peste 20 de ani, Saint-Gobain Construction Products Romania – de peste 15 ani, SANEX SA, Knauf, Austrotherm, Swisspor SA, Firos SA, Wienerberger, Tondach Romania, Brikston Construction Solutions SA, Holcim SA, ACO, Holver, Kronospan Trading, Romstal.

În 2022, SIPEX a continuat extinderea gamei de produse prin încheierea unui parteneriat cu Policolor- Orgachim.

SIPEX deține de asemenea licențele Düfa și Profitec și comercializează vopsele lavabile, amorse, grunduri sub această marcă pe piețele din România și Bulgaria, în urma încheierii în 2017 a unui acord de exclusivitate pe 10 ani cu grupul german Meffert AG.

Compania comercializează și mărci proprii sub brandul „Meșterică” și „Profit” dezvoltate pentru a răspunde mai bine particularităților pieței locale. Lansarea Brandului Meșterică® a avut loc în anul 2010 și este un concept nou de gamă de produse dedicate lucrărilor de construcții, bricolaj, renovare, amenajări interioare și exterioare efectuate de către clienții de retail. Firos a încheiat un parteneriat cu SIPEX în 2013 pentru producția gamei de Adezivi, Gleturi și Mortare Meșterică®, prin care urmărește îmbunătățirea calității și imaginii brandului. Tot în această etapă s-a lansat și un produs nou al brandului: polistirenul Universal Fix Meșterică® EPS 80. În același an, compania lansează un nou brand – Profit și primul produs al acesteia: vopseaua lavabilă de interior.

Despre SIPEX

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, SIPEX a construit parteneriate pe termen lung, are aproximativ 300 de angajați, deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule cu un model de afaceri integrat. Punctele de lucru și de desfacere ale companiei sunt: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori București în piața AeRO în 3 iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 mil. lei de la 54 de Investitori, iar începând cu 20 martie 2023 acțiunile SIPEX au intrat în structura indicelui BETAeRO.

Despre TeraPlast

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din centrul și estul Europei. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și, din septembrie 2021, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell.

Acțiunea TeraPlast a fost inclusă de către Bursa de Valori de la Viena în indicele ROTX EUR începând cu 20 martie 2023.

În cadrul evaluării VEKTOR în baza a 12 criterii privind guvernanța corporativă și comunicarea cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10, pentru al patrulea an consecutiv.


Parteneriat strategic între Centrul de Limbi Străine A_BEST, din București, România,...

Centrul de Limbi Străine A_BEST, din București, România, și AC LANGUAGE SCHOOL, din SUA, Texas, anunță un parteneriat inovator, cu scopul de a oferi...

Consiliul Patronatelor ESG din România militează pentru implementarea voluntară a principiilor...

CPESGR invită autoritățile publice, toate organizațiile patronale și alte părți interesate la o consultare amplă privind noul standard de raportare voluntară a implementării...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro