miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăFără categorie🟩Bursa de Valori București deschide ședința a celei de a doua zi...

🟩Bursa de Valori București deschide ședința a celei de a doua zi a săptămânii majoritar pe verde

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București majoritatea indicilor au fost pe verde:

Cea mai semnificativă apreciere de 2,59% a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic.

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) a crescut cu 0,96%.

Evoluția indicilor bursieri care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, a înregistrat o apreciere de 0,88%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a apreciat cu 0,94%.


Indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată, BET-BK a crescut cu 1,05%.

ROTX, indice dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București s-a apreciat cu 0,93%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost la un nivel foarte scăzut, de 3,75 milioane lei / 0,76 .

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o evoluție de 0,26%, preț mediu 19,22 lei, preț minim 19,20 lei, preț maxim 19,31 lei.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. au înregistrat o evoluție de 1,13%, preț mediu 12,56 lei, preț minim 12,50 lei, preț maxim 12,58 lei.
Acțiunile PATRIA BANK S.A. au înregistrat o depreciere de 3,98%, preț mediu 0,0855 lei, preț minim 0,0845 lei, preț maxim 0,0880 lei.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o evoluție de 0,83%, preț mediu 163,95 lei, preț minim 163,45 lei, preț maxim 164,20 lei.

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri), a înregistrat o depreciere de 0,08%.

Iar BETAeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, nu a înregistrat nicio evoluție.

Sursa: https://bvb.ro/TradingAndStatistics/Trading/MarketsToday


Mihaela Aurelia Platon
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

ARIR marchează 5 ani de activitate și lansează o colecție de...

Asociația Română pentru Relația cu Investitorii - ARIR - lansează prima colecție de NFT-uri (Non-Fungible Tokens) din piața de capital din România împreună cu...

Investitorii români încep să folosească inteligența artificială

Investitorii români sunt foarte încrezători în investițiile lor și se pregătesc să contribuie mai mult la portofoliile lor în acest trimestru, arată cel mai...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente