luni, septembrie 27, 2021

Consiliul Editorial

Presedinte:

Oana DIMITRIU
15 ani de activitate demonstrată în industria editorială, director editorial la una dintre cele mai reprezentative edituri de carte specializată din România (2002-2020).
Profesionist puternic în mass-media și comunicare, doctor în dreptul Uniunii Europene la Universitatea Nicolae Titulescu din București, expert în dezvoltare oferte educaționale, administrație și politici publice, editare și redactare juridică, negocieri și managementul proiectelor.

 


Presedinte de onoare:

Andreea Maria PAUL
Doctor în domeniul Economiei Internaţionale: Analiza practicilor anticoncurenţiale şi derogatorii în noul context al economiei globale (2001- 2008);
Conf. Univ. Dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice Bucuresti;
Președintele think-tank-ului INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, membru fondator, www.inaco.ro;
De-a lungul timpului a ocupat functii de: Deputat de Țara Oașului, Satu Mare, în Parlamentul României; Consilier personal, feb 2009 – nov 2010, și Consilier de Stat al Prim Miniştrilor EMIL BOC şi MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, nov 2010 – mai 2012,  GUVERNUL ROMÂNIEI, Consilier la Cabinetul Europarlamentarului Theodor Stolojan, Parlamentul European, Consilier pentru probleme economice la Administrația Prezidențială.


Membri:

Alin C. Pop
Cu o experiență 30+ în avocatură în drept comercial, dreptul muncii, dreptul aviației, și în organizarea de conferințe internaționale Aviația Civilă, organizarea de conferințe și simpozioane pe teme juridice, arbitraj comercial, Dl Av Alin Pop este Președintele Institutului Arbitral Român și Președintele Curții De Arbitraj CAIB – BIAC. Alin C. Pop a absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității București, urmând apoi specializarea post – universitară în comerț internațional, în cadrul aceleeași universități.
Începand cu anul 1987 a pus bazele Cabinetului Individual A.C. Pop, pe care îl conduce și în prezent. De asemenea, a deținut funcția de arbitru în cadrul Cuții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Ilfov. După ce aceasta și-a încetat activitatea, dl. Pop, înțelegând importanța și utilitatea arbitrajului, precum și necesitatea educației în acest domeniu, a pus bazele Curții de Arbitraj Comercial Ilfov din București, al cărui Președinte este în present, reconfigurând în integralitate modalitatea de abordare a arbitrajului. Totodată, a pus bazele Institului Arbitral Român cu scopul de apromova arbitrajul la nivel național, regional și internațional, desfășurând activități de pregătire a arbitrilor, conferințe, seminare și alte evenimente menite să dezvolte un sistem de arbitraj solid și susținut de profesioniști.
Alin C. Pop are un certificat în bussines management de la Wallace E. Carroll School of Management Boston.


Conf. Univ. Dr. Cristina – Emanuela Dascălu, PhD, autor premiat la nivel internațional, membru USR/Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Bacău, membru Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, Filiala Iași, realizator și moderator emisiuni TV și radio, specialist cu Doctorat Summa cum Laude University of Tulsa, SUA și masterate Summa cum Laude Științele Comunicării; Limba și Literatura Engleză; Film și Teatru; și Studii Europene, Pittsburg State University, SUA și Central European University, ex Prorector Relații Internaționale Univ. ULIM și Univ. Apollonia, actualmente cadru didactic titular la Universitatea Apollonia din Iași, Departamentul de Comunicare și Relații Publice și Departamentul Jurnalism și Profesor și Decan joint MBA program Swiss School of Management, cadru didactic asociat Universitatea Danubius din Galați și ULIM Chișinău și Universitatea Ankara, Turcia, absolventă șefă de promoție media generală 10 și Bursă Națională de Merit Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Litere, Specializarea Engleză- Română, vorbitor 5 limbi străine și redactor șef adjunct la câteva reviste academice de specialitate.


Ionuț Iamandi, Redactor sef Revista de cultura, sah si business Pallas Athena.
Ionuț Iamandi este jurnalist la Radio România Actualități cu o experiență de presă de peste 25 de ani. A fost redactor la secția română a BBC World Service de la București și Londra și redactor-șef la adevarul.ro. Comentator pe teme de actualitate și istorie recentă la săptămânalul cultural Dilema Veche și la revista Historia. Autor al volumelor „Anul electoral 1946. PCR în campanie la radio” – editura Vremea, 2019 și „Săptămâni interioare. Jurnal de coronavirus” – editura Eikon, 2020.

 

 


Sorana Pop Păun doctor în drept aerian internațional și deține o diploma de master de la Institutul de Drept Aerian și Spațial, Universitatea McGill, Montreal;
Consultant pe probleme de securitate cibernetică in cadrul Organizației Aviației Civile Internaționale dezvoltând politici la nivel internațional și regional în domeniu, strategii și planuri de acțiune;
Vicepreședinte și membru fondator al Team Aviation Solution, organizație de pregătire și consultanță în domeniul aeronautic, cu precădere specializată pe probleme de utilizare și operare RPAS, securitate cibernetică, sisteme de management siguranță, reglementare, negociere acorduri internaționale etc;
Profesor asociat în cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială, Universitatea Politehnica București, unde predă drept aerian.;
Membru al European Air Law Association, în cadrul căreia deține o poziție în Comitetul de Conducere;
Arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Ilfov din București.

Redacția Revistei Patronatului Român

Director:

Cezar Iulian Armașu Proffesional Diploma Management O.U.B.S. – Marea Britanie, studii juridice. Director Editura PTAH ce are în portofoliu: Revista de cultură, șah și business Pallas Athena, Revista Patronatului Român. Experiență profesională în managementul afacerilor private 30+ ani: Fondator, Administrator, Director general companie de leasing (2001), Președinte C.A. grup de firme tehnica frigului (2002-2004), Președinte O.N.G. cultură și caritate (2016), Președinte O.U.G. șah, Membru fondator O.N.G. – organism certificare sisteme de management domeniul justiției, Owner firmă consultanță ( 11+ ani), Alte funcții: HR, MK, top management publicitate, blog pe teme de afaceri.


Director Relații externe:

Conf. Univ. Dr. Cristina – Emanuela Dascălu, PhD, autor premiat la nivel internațional, membru USR/Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Bacău, membru UZPR, Filiala Iași, realizator și moderator emisiuni TV și radio, specialist cu Doctorat Summa cum Laude University of Tulsa, SUA și masterate Summa cum Laude Științele Comunicării; Limba și Literatura Engleză; Film și Teatru; și Studii Europene, Pittsburg State University, SUA și Central European University, ex Prorector Relații Internaționale Univ. ULIM și Univ. Apollonia, actualmente cadru didactic titular la Universitatea Apollonia din Iași, Departamentul de Comunicare și Relații Publice și Departamentul Jurnalism și Profesor și Decan joint MBA program Swiss School of Management, cadru didactic asociat Universitatea Danubius din Galați și ULIM Chișinău și Universitatea Ankara, Turcia, absolventă șefă de promoție media generală 10 și Bursă Națională de Merit Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Litere, Specializarea Engleză- Română, vorbitor 5 limbi străine și redactor șef adjunct la câteva reviste academice de specialitate.


Redactor-șef:

Corneliu Calotă Ziarist cu o bogată experiență de radio, televiziune, presă scrisă și online. A desfășurat activități de presă diverse: reporter, corespondent de presă specializat pe problematică europeană și euroatlantică, prezentator de știri de televiziune, editorialist de politică externă, moderator al unor programe de televiziune de prime time, autor al unor documentare tv premiate intern și internațional, autor și producător al unor programe complexe de televiziune. A realizat interviuri cu zeci de personalități de prim rang ale scenei publice românești și străine. A ocupat mai multe funcții de management în industria de televiziune. A fost consilier de stat și purtător de cuvânt al Guvernului României. Este doctor în științe politice, specialitatea Relații Internaționale. Este trainer de Public Speaking și educarea vorbirii (Logopedie). Este cadru didactic asociat la Școala de Studii Politice și Administrative. Pasiunile sale sunt Tehnici de Comunicare, Public Speaking, Relațiile Internaționale și… șahul!


Redactor-șef adjunct:

Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef,  ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură  în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318


Redactori:

Paula Vasile
Sunt licențiată [cu brio] în filologie, traducător și interpret [experimentat], creator de conținut [bilingv], blogger [debutant] și femeie de [micro] afaceri.

 

 


Andreia Grigore
Sunt studenta la master in cadrul facultății de Administrație și Afaceri, specializarea Marketing. Sunt pasionata de psihologie și îmi doresc o cariera in antreprenoriat.

 

 


Editor web: Editura PTAH S.R.L. Bucuresti, Sector 2, Str Toamnei nr. 127 cod postal 020716 Reg. Com. J40/11582/15.09.2020 CUI 43046389


posta redactieiAdresa redactiei: Bucuresti, Sector 2, Str Toamnei nr. 127 cod postal 020716 email: redactia@revistapatronatuluiroman.ro tel.: +40754228854 Așteptăm corespondență de la cititorii noștri: LINK