duminică, aprilie 11, 2021
Acasă REVISTA ONLINE Articole Scrisoare adresata Ministrului delegat pentru Dialogul Social

Scrisoare adresata Ministrului delegat pentru Dialogul Social

Domnului Liviu-Marian Pop,
Ministru delegat pentru Dialogul Social

Stimate domnule Ministru,

Revin la multele solicitari anterioare adresate MMFPSPV prin care ne-am exprimat dorinta de a participa la implementarea unui Dialog Social credibil si util mediului economic si social romanesc.

Spre exemplificare a dezinteresului fata de partenerii sociali , va atasez doua scrisori adresate Ministrului Aurelia Cristea , prin care am atentionat Ministerul ca Dialogul Social inclusiv CES-ul functioneaza ilegal de mai multi ani.

Pe aceeasi tema au fost trimise mai multe sesizari din partea Confederatiilor Sindicale.
Nu am facut valuri pentru ca nu am vrut sa aducem atingere imaginii institutiilor romane.
In opinia noastra Dialogul Social este singurul loc in care investitori romani si organizatiile patronale, isi pot sustine si apara interesele economice si sociale.
Spre deosebire de Partidele politice si Sindicate, Patronatele nu beneficiaza de mijloace legale de protest si de presiune asupra puterii politice .

Asa cum am declarat si in comunicatul de presa, Patronatul Roman si-a pus mari sperante in numirea Dvs ca ministru fiind convinsi ca veti debloca si veti aduce imbunatatiri Legii Dialogului Social de asa natura incat sa ramana in istorie o lege corecta si durabila .
Experienta Dvs. ca politician si ca aparator al intereselor sindicale si patronala sunt premizele de a promova si sustine interesele economice ale mediului de afaceri romanesc printr-un dialog social foarte necesar.

Deblocarea temporara a activitatii CDS este poate realiza printr-o Decizie a Dvs, din care sa rezulte ca –Federatiile reprezentative la nivel national pe anumite Sectoare de Activitate sa participe in CDS la nivelul Prefecturi lor si la Ministerele de profil.
Revenim cu propunerea ca Dvs sa stabiliti o intrevedere pe tema :
Finalizarea propunerilor de completare a Legii nr. 62/2011.
Priorităţile Dialogului Social şi căile cele mai constructive şi operative pentru aducerea dialogului social la dimensiunile adecvate dezvoltării sociale, economico-financiare, educaţionale şi tehnologice a societăţii româneşti.

Cu mult respect,

Gheorghe Naghiu
Preşedintele Confederaţiei Patronatul Român,

promovare online:

Postari recente:

promovare online:
3,071FaniÎmi place
5AbonațiAbonați-vă

Recomandate:

Evenimente: