miercuri, octombrie 21, 2020
Acasă REVISTA ONLINE Articole Scrisoare adresata Ministrului delegat pentru Dialogul Social

Scrisoare adresata Ministrului delegat pentru Dialogul Social

Domnului Liviu-Marian Pop,
Ministru delegat pentru Dialogul Social

Stimate domnule Ministru,

Revin la multele solicitari anterioare adresate MMFPSPV prin care ne-am exprimat dorinta de a participa la implementarea unui Dialog Social credibil si util mediului economic si social romanesc.

Spre exemplificare a dezinteresului fata de partenerii sociali , va atasez doua scrisori adresate Ministrului Aurelia Cristea , prin care am atentionat Ministerul ca Dialogul Social inclusiv CES-ul functioneaza ilegal de mai multi ani.

Pe aceeasi tema au fost trimise mai multe sesizari din partea Confederatiilor Sindicale.
Nu am facut valuri pentru ca nu am vrut sa aducem atingere imaginii institutiilor romane.
In opinia noastra Dialogul Social este singurul loc in care investitori romani si organizatiile patronale, isi pot sustine si apara interesele economice si sociale.
Spre deosebire de Partidele politice si Sindicate, Patronatele nu beneficiaza de mijloace legale de protest si de presiune asupra puterii politice .

Asa cum am declarat si in comunicatul de presa, Patronatul Roman si-a pus mari sperante in numirea Dvs ca ministru fiind convinsi ca veti debloca si veti aduce imbunatatiri Legii Dialogului Social de asa natura incat sa ramana in istorie o lege corecta si durabila .
Experienta Dvs. ca politician si ca aparator al intereselor sindicale si patronala sunt premizele de a promova si sustine interesele economice ale mediului de afaceri romanesc printr-un dialog social foarte necesar.

Deblocarea temporara a activitatii CDS este poate realiza printr-o Decizie a Dvs, din care sa rezulte ca –Federatiile reprezentative la nivel national pe anumite Sectoare de Activitate sa participe in CDS la nivelul Prefecturi lor si la Ministerele de profil.
Revenim cu propunerea ca Dvs sa stabiliti o intrevedere pe tema :
Finalizarea propunerilor de completare a Legii nr. 62/2011.
Priorităţile Dialogului Social şi căile cele mai constructive şi operative pentru aducerea dialogului social la dimensiunile adecvate dezvoltării sociale, economico-financiare, educaţionale şi tehnologice a societăţii româneşti.

Cu mult respect,

Gheorghe Naghiu
Preşedintele Confederaţiei Patronatul Român,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Parteneri Patronatul Roman:

Postari recente:

Dezvoltare și inovație în afaceri – Conferința online a Confederației Patronatul Român

Anunț Confederația Patronatul Român INVITAȚIE Ref: Conferința online a Confederației Patronatul Român din 22.10.2020 Vezi pagina oficiala a evenimentului: LINK 1. CONTEXT 2. CONȚINUT / ORDINEA DE ZI 3. AUDIENȚA 4....

Company profile – Insight Consult

company profile           “ADEVARATA CUNOASTERE ESTE IN PROFUNZIME”   ISTORIC Compania a fost fondată în anul 2003, de atunci a evoluat într-un mod dinamic, oferind clienților săi o gamă...

COMUNICAT DE PRESĂ

Motto: “Întreprinderea de afaceri are două - și doar două - funcții de bază: marketing și inovare. Marketingul și inovația produc rezultare; toate celelalte...

Surprize pe piața imobiliară

Investitiile in domeniul imobiliar au crescut constant in ultimii ani, adresabilitatea mentinandu-se insa catre un public cu un apetit redus de risc si pentru...
promovare online:

comentariile cititorilor