sâmbătă, aprilie 10, 2021
Acasă REVISTA ONLINE Comunicate de presa POLITICA DE COEZIUNE - un motor de dezvoltare necesar

POLITICA DE COEZIUNE – un motor de dezvoltare necesar

Comunicat de presa:

POLITICA DE COEZIUNE – un motor de dezvoltare necesar
BUCURESTI – 8 octombrie 2012
Comunicat tip General in Afaceri, ONG, Politic

Confederatia PATRONATUL ROMAN isi exprima preocuparea privind modul in care politica de coeziune este abordata nu numai la nivel national ci si la nivelul UE.

Asa cum se vede din tot ceea ce au realizat state membre care si-au format competenta pentru atragerea fondurilor europene de coeziune, aceasta a permis nu doar reducerea ecartului dintre zone, comunitati si grupuri socio-profesionale, ci a incurajat initiativa locala, a facut mai evidente resurse mai greu de identificat, a deschis calea solutionarii unor blocaje si a permis impunerea unor modele economice de succes.

In virtutea responsabilitatii asumate fata de membrii sai si fata de societatea romaneasca in ansamblu, Confederatia PATRONATUL ROMAN priveste cu neliniste la felul in care, se definesc bugetele si mai ales liniile de actiune strategica in domeniul politicii de coeziune si chiar al celorlalte politici publice pentru perioada 2014-2020.

Este nevoie nu doar de o evaluare coerenta a resurselor si a mijloacelor dar si a obiectivelor, conforme cu asteptarile populatiei, dar si cu o intentie de crestere sustenabila a economiei si in final o modernizare a societatii astfel ca aceasta sa devina investitional si nu numai, atractiva, este nevoie de o angajare realista si ambitioasa intr-un plan de actiune avand ca rezultat asteptat -un model de structura sociala performant, flexibil, deschis spre inovare si capabil sa stimuleze creativitatea si productivitatea.

Dezvoltarea infrastructurii regionale si chiar in mediul rural este astfel o mare provocare care insa poate si trebuie gestionata in concordanta cu criterii de sutenabilitate economica a zonelor dar si in concordanta cu impactul schimbarilor climatice sau al riscurilor incepand de la cele de mediu si continuand cu cele generate de tendinte demografice sau ale pietei globale.

Un astfel de analiza lipseste pana in prezent si credem ca ar fi o cerinta de prima urgenta pentru mai multe nivele de decizie.

O abordare integrata a politicilor publice necesare perioadei de dezvoltare care urmeaza este absolut indispensabila si trebuie obligatoriu confruntata cu opiniile tuturor categoriilor interesate si cu un numar mare grupuri pentru a avea certitudinea ca au fost luate in calcul cat mai multi parametrii necesari.

In acest sens declaram profund deficitara consultarea publica facuta de guvern pe aceasta ampla tema a politicii de coeziune, iar cele cateva segmente pe care le-am receptionat indirect ni se par total inconsistente si lipsite de eficienta.

In mesajul nostru adresat dlui ministru Eduard Helwig am aratat ca suntem interesati sa ne implicam in acest tip de dezbateri plecand de la problemele cu care se confrunta industriile pe care le reprezentam si pana la acelea cu care lupta cetatenii din mai toate localitatile Romaniei.

Cerem si pe aceasta cale cresterea gradului de transparenta, de implicare a patronatelor in acest proces si deci luarea in considerare a opiniilor noastre.

Vom adresa aceste puncte de vedere ministrului pentru Dialog Social si Primului Ministru in speranta ca vom gasi disponibilitate si de aceea cerem tuturor membrilor nostri sa analizeze toata problematica fondurilor de coeziune si sa vina cu propuneri dar si cu scurte puncte de vedere privind modul in care ar propune ca acestea sa fie incluse in strategie.

Despre Patronatul Roman
Patronatul Român (P.R.), confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional, a fost înfiinţat ca personalitate juridică fără scop patrimonial, pentru a reprezenta interesele mediului de afaceri din România.

Gheorghe Naghiu – Presedinte

promovare online:

Postari recente:

promovare online:
3,067FaniÎmi place
5AbonațiAbonați-vă

Recomandate:

Evenimente: