joi, noiembrie 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaCEREMONIALE Expoziţie de pictură şi sculptură 5 -21 mai 2022, Sala Noua...

CEREMONIALE Expoziţie de pictură şi sculptură 5 -21 mai 2022, Sala Noua Galerie Muzeul Național al Țăranului Român

Galeria ArhivaDeArtă, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă aşteaptă joi, 5 mai 2022, de la ora 17.30, la Sala Noua Galerie, la expoziția Ceremoniale, eveniment realizat cu scop caritabil, în beneficiul Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Ceremonii. Tradiție. Cultură. Acestea sunt cuvintele care ar putea descrie cel mai bine multitudinea de tablouri, pictate în ulei pe pânză, însoțite de sculpturile din oțel şi lemn.

Expoziția temporară, deschisă la Sala Noua Galerie a Muzeul Național al Țăranului Român, ne introduce în viața cotidiană a ceremoniilor din toate timpurile. Atât ceremoniile bisericești, cât și cele civile împărtășesc puternicele influențe psihologice, sociale și culturale pe care toate ceremoniile încearcă să le atingă. Evident, stilul muzicii interpretate, cuvintele folosite, alte componente și structura lor variază.

La ceremoniile civice exista un număr surprinzător de elemente tradiționale antice atât în ceremoniile bisericești, cât și în cele civile din lumea occidentală. Ceremoniile cheie datează din perioada pre-creștină romană și greacă, iar practicile lor au continuat de-a lungul secolelor.

Curator: Armand Steriadi

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Noua Galerie, până pe 21 mai 2022, de marți până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Lunea este închis.

Prețul biletului de intrare: adulți – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 2 lei.

 

IULIAN IGNAT – DADESTAR CHAVESTE. POVESTE LĂUTĂREASCĂ

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 7 decembrie 2023, ora 18.00, Sala Media, la vernisajul expoziției de fotografie și la lansarea cărții...

AUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU

AUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU, 25 noiembrie 2023, de la ora 16.00 și 17.30, Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente