duminică, iunie 4, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaBAROMETRU UE PENTRU IMM-URI

BAROMETRU UE PENTRU IMM-URI

În data de 16 martie 2023, SMEunited, cea mai mare voce a IMM-urilor din Europa a publicat la Bruxelles cel mai recent Barometru UE dedicat întreprinderilor private mici și mijlocii, pentru aceasta primăvară.

În cadrul cercetării s-a constatat că indicele climatului de business a scăzut la 71,3 și redresarea IMM-urilor stagnează însă ține departe IMM-urile de o recensiune cel puțin în următoarele luni. De asemenea, rezultatele semestrului trecut sunt cu mult peste așteptări, arătând astfel că preocupările trecute cu privire la o recensiunea economică nu au fost concretizate. Cu toate acestea, inflația continuă să crească ca urmare a creșterilor salariale care afectează în special sectorul serviciilor cu forță de muncă intensă.

De asemenea, IMM-urile europene se confruntă în continuare cu un deficit de forță de muncă și restricții comerciale ca urmare a războiul în curs din Ucraina. Totuși, un aspect pozitiv vizează relaxarea lanțurilor de aprovizionare și o valoare mai mică prețurilor la energie care au redus riscurile de scădere economică și inflația generală.

Anul trecut, principala constatare a barometrului IMM-urilor a indicat faptul că performanța IMM-urilor a scăzut în timpul celui de-al doilea semestru al anului 2022. Cu toate acestea, rezultatele din acest an au depășit așteptările, arătând că preocupările față de o eventuală degradare a contextului economic nu au evoluat atât de mult pe cât era de așteptat.

Pentru semestrul curent, barometrul IMM-urilor arată în continuare o evoluție ascendentă a  prețurilor, în special în sectorul serviciilor cu un număr ridicat de salariați, ca urmare a unui nou val de măriri salariale. În plus, creșterea ratelor dobânzilor și costurile de finanțare împiedică o creștere a investițiilor și impactează sectorul constructiilor, cererea fiind din ce în ce mai scăzută. Pentru întregul sector al IMM-urilor, așteptările pentru semestrul curent indică un nivel scăzut de stabilitate cu creșteri continue ale prețurilor.

În consecință, SMEunited solicită îmbunătățirea mediului de reglementare pentru a face Europa mai atractivă pentru investiții. De asemenea, Uniunea Europeană ar trebui să stabilizeze în continuare piețele de mărfuri și să reducă inflația.


Conferința Internaţională Tourism and Rural Space in National and International Context...

Conferențiar univ. dr. Cristina-Emanuela DASCĂLU, PhD, poetă, prozatoare, critic literar, artist plastic, realizator de emisiuni radio și TV, cadru didactic titular al Facultății de...

Aprobare Ordonanţă de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative...

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost aprobată, în ședința de Guvern de astăzi, Ordonanța de Urgență cu privire la organizarea și...

🎥 Emisiunea „Arhitectura de ieri, de astăzi, de mâine” / Palatul...

🎥 Emisiunea "Arhitectura de ieri, de astăzi, de mâine" 📌 Palatul Suter Cuvinte cheie: https://www.youtube.com/watch?v=DxQKoGbiwvQ ”Povestea clădirii se duce în urmă cu mai bine de o sută de...

🎥 Capitalul Românesc 28 mai 2023

🎥 Capitalul Românesc 28 mai 2023 🎬 Producator: Revista Patronatului Român Cuvinte cheie: Bursa de Valori București, Studiu ING, Euroobligațiuni. https://www.youtube.com/watch?v=JP_p3PGNSUM 📌 Știri, Revista Presei / Retrospectiva săptămânii...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,775FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img